Защо да се доверите на професионалист за почистване на дивани?

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


В Интернет можете да намерите много съвети и трикове как да почистите дивана си от замърсяване. Но когато става дума за упорити петна, можете да повредите меката мебел, което ще ви излезе доста по-скъпо, отколкото да наемете професионалист по почистване на дивани. В тази статия ще ви дадем няколко причини защо се нуждаете от професионално почистване на дивани. С правилно третиране, обзавеждането ви ще изглежда като ново по-дълго време, а инвестицията за това няма да е толкова голяма. 

Мебелите и обзавеждането във вашия дом са вашата гордост, а вероятно и не малка инвестиция. Но независимо колко ви е струвало, си е заслужавало, ако когато се приберете, чувствате спокойствие и уют. 

Когато са нови, мебелите са прекрасни, но те искат поддръжка, а това важи с особена сила за меката мебел. Независимо колко ги пазите, прахът се набива в тях, а и винаги има риск от петна, някои от които се премахват изключително трудно.  

Ето няколко причини защо ви е необходима фирма за почистване на меката мебел.

Професионалното почистване на дивани удължава живота на мебелите

Както всяко друго нещо, меката мебел изисква редовна поддръжка и подходящи грижи според спецификите си. Професионалистите използват щадящи и екологични продукти за почистване на дивани, които са нежни към тапицерията. Това означава, че тя ще издържи повече време и меката мебел ще изглежда като нова. 

Най-добрите техники и решения за почистване на дивани

Фирмите за професионално почистване на дивани разполагат с добре обучен персонал, който има опит с различни материали и разнообразни замърсявания. Ако опитате сами да почистите дивана си, може да го увредите и да нанесете непоправими щети на тапицерията. От своя страна, специалистите в професионално почистване на дивани, могат не само да премахнат петна от мека мебел с покрития като коприна, кожа, велур и други, но имат достатъчно опит и знания дори да почистят ценни антични мебели.

Вашият диван ще бъде подсушен правилно

Една от най-честите причини за увреждане на тапицерията е използването на прекалено много вода. Това е най-често срещания проблем, когато опитате сами да почистите дивана си. Излишната вода попива в тъканта на тапицерията и подложката под нея, което ще изисква по-продължително време на изсъхване. В диваните, които стоят влажни твърде дълго време, може бързо да се развие мухъл и плесен, да “пуснат” боя, да се повреди тъканта и не на последно място, да се появи остра неприятна миризма.

Специалистите по почистване на дивани използват професионални машини, които контролират количеството вода, с което се изпира меката мебел, или работят с пара. Независимо кой метод са избрали, тапицерията ви ще е напълно суха само след няколко часа. А ако меката мебел изсъхне по-бързо, вероятност от повреда или поява на цветни петна, свиване на тъканите или други проблеми е много по-малка. Освен това е много по-малко вероятна появата на плесен или мухъл.

Струва ли си парите професионалното почистване на дивани?

Въпреки по-горните рискове, вероятно все пак си мислите, че можете да опитате и сами да почистите дивана си, като много внимавате. Разбира се, можете да опитате, но преди това е добре да помислите дали потенциалният риск от повреда на меката мебел си струва струва малкото пари, които ще спестите?

Понякога резултатите от опитите за почистване с подръчни материали са невъзможни за почистване, дори с използване на професионални машини и може да се наложи да смените дивана преждевременно. Ето и най-често срещаните проблеми, водещи до грешки:

  • Не знаете каква е материята на вашата тапицерия
  • Неправилни почистващи продукти за грешен плат
  • Не използвайте правилния метод, инструменти или оборудване
  • Не знаете как да третирате конкретното петно

Всяка грешка, която можете да допуснете, само ще направи проблемът по-сериозен, а в някои случаи, както нееднократно повторихме, с необратими резултати.

Няма как да не споменем, че наемането на специалист за професионално почистване на дивана ще повлияе на вашите финанси. Но в сравнение с комфорта на чист диван, без алергени и петна, цената за професионално почистване на дивана е незначителна. Нещо повече, това ще удължи живота на меката мебел.

Back to Top