Направи-си-сам градински фитнес от дърво

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:23 am


Когато в Охайо въвеждат задължително оставане у дома, заради опасността от разпространение на коронавирус COVID-19, един мъж от окръг Джексън започва да търси начин да поддържа форма, тъй като фитнесът му също е затворен.

Запознайте се със Захари Скидмор – американски военен полицай, който съдава собствена спортна зала на открито в двора на имота си, като ръчно изработва фитнес уредите от дървен материал.

Идеята дошла на Захари, когато видял паднало дърво в имота на семейството му. От него направил пейка и комплект дъмбели. Тогава си помислил, че може да не спира до там, а да продължи с дърводелството, благодарение на голямото количество свободно време, което имал покрай принудителната социална изолация. По този начин успя да създаде цялостно фитнес оборудване от дървен материал, с чиято помощ да следва тренировъчен режим за поддръжка на всички мускулни групи в тялото.

От дървения материал полицейският служител изработва лег преса, раменна преса, гребен тренажор, бягаща пътека и разбира се, дъмбели. Освен това, от дървените трупи е направил тежести, с чиято помощ да увеличава натоварването.

Захари казва, че е срещал известни затруднения в инженеринга и планирането при създаване на различните части, но е полагал максимални услия да приключи колкото се може по-бъзро, а водещата му мотивация е била да се върне към нормалната си тренировка. За някои части от оборудването са се налагали допълнителни проучвания и работата по тях е започвала още преди изгрев слънце, така че да може да работи с по-ясна представа какъв трябва да е крайният резултат. За по-голямата част от фитнес оборудването обаче, Захари просто си е измислял модела, за да може да продължи работата по своята фитнес зала.

Отнема му общо около 60 часа за период от две седмици, за да завърши всички уреди от личната си фитнес зала и това му носи невероятно удовлетворение. Всички машини изглеждат пудходящи и достатъчно функционални за поддръжане на мускулите на цялото тяло: ръцете, раменете, гърдите, гърба и бедрата. Като допълнение, Скидмор използва и различни тежести за промяна на нивото на интензивност на тренировката си.

Вижте Facebook поста на американеца, както и видео с домашно направената спортна зала с дървени фитнес уреди на Захари:

А вие как поддържате физическа форма, докато сте у дома?

Back to Top