Растителност в банята – какво да изберете според фън шуй?

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:23 am


Растителността е чудесен фън шуй избор за банята, защото балансира пространството. Стайните растения постигат това, изсмуквайки излишната вода от влажното помещение, което е полезно не само за цветето, но за банята ви, както и здравословно за вас.

Обичайно бамбукът и малабарският кестен (известен като дърво на парите) се свързват с фън шуй интериорния дизайн и декор. Има обаче списък с още девет домашни растения, които не смао ще направят въздуха в банята ви по-чист, но и според фън шуй, са символ на богатство и късмет.

Списък на фън шуй растения за банята

Фън шуй растенията, които можете да поставите в банята си са следните:

  • Филодендрон (Philodendron)
  • Фикус (Ficus)
  • Английски бръшлян
  • Палма
  • Спатифилиум
  • Каучуков фикус
  • Зелена лилия
  • Nephrolepis exaltata, известен като папрат меч или бостънска папрат
  • Африканска теменужка

Цветове за банята според фън шуй

Според фън шуй, с помощта на зеления цвят се постигат спокойствие, пречистване, здраве и живот. В допълнение, зеленото е подходящо за банята, защото създава усещане за свежест.

Обичайно, хората се чувстват по-спокойни, когато се намират в интериор, решен в зелен цвят. По тази причина, поставяйки живи растения в добавка към баня в зелено, ще ви помогне да постигнете усещане за релаксация.

Мини СПА у дома – банята е подходящото помещение за целта

Ако искате да създадете мини СПА в дома си или просто помещение, в което можете да се отпуснете и да се освободите от стреса, по-долу ще намерите няколко прости съвета за интериора на банята. Открийте как да декорирате банята си успешно, с помощта на фън шуй..

Освободете пространството в банята

Първата стъпка за по-релаксираща баня, според фън шуй, е да освободите пространство и да намалите максимално натрупаните вещи. Това означава да използвате висящи саксии за растенията в банята, да изградите вертикални градини или да заложите на дръвчета, вместо на саксийни цветя. Не искате вашите фън шуй растения да ви „задушат“ и да не оставят пространство за свободно движение на енерията във вашата баня, нали?

Увеличете светлината в банята

Втората важна стъпка е да осигурите максимално много светлина в банята си, по възможност, естествена, издваща от прозорец. Ако нямате такава възможност, или в допълнение към естествената светлина в банята, заложете на светли цветове и нюанси, огледала и подходящо осветление.

Предимството на използването на огледала е не само в това, че отразява светлината и прави помещението по-светло, но то ще изглежда и визуално по-широко. Няма нужда да споменаваме, че с тяхна помощ растителността също изглежда повече и по-голяма. По този начин можете да използвате два пъти по-малко фън шуй зеленина и въпреки това да постигнете страхотни резултати.

Осигурете добра вентилация и проветрение на банята

Не на последно място, осигурете наличие на свеж въздух и добра вентилация в банята. Както споменахме по-горе, растенията, които обичат влагата, могат да помогнат с това, тъй като те я „изпиват“ от въздуха.

Back to Top