Безплатен онлайн софтуер за декорация на интериор и екстериор

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:23 am


Най-хубавите неща в живота, обикновено са безплатни, нали? Е, с помощта на интернет, имаме възможност да им се наслаждаваме в големи количества.

В тази статия поместваме списък с безплатен онлайн софтуер, който може да ви предложи различни възможности при декорацията на интериора и екстериора на вашите дома, вилата или офис. Надяваме се така да ви помогнем да постигнете мечтания интериорен дизайн с по-скромен бюджет.

Безплатен онлайн софтуер за пълен интериорен дизайн на стая

По-долу ще намерите няколко от най-добрия безплатен онлайн софтуера, които ще ви помогнат да планирате интериора на стаите.

Armstrong Design-A-Room

Armstrong Design-A-Room е безплатен онлайн софтуер е с изключително опростен дизайн с опция за качване на снимка. За съжаление е ориентиран само към интериорни продукти от определени производители.

BH&G Arrange-A-Room

Безплатният онлайн софтуер за интериор BH&G Arrange-A-Room е инструмент, разработен от Better Homes and Gardens, чиято цел е да ви помогне да планирате аранжирането на обзавеждането и как различните му цветовете биха си кореспондирали помежду си.

За да използвате този безплатен онлайн софтуер, трябва да се регистрирате. Трябва да внимавате да премахнете отметките за получване на известия и имейл бюлетин от тях, освен ако не искате да напълнят електронната ви поща с всякаква информация.

Find Any Floor

Find Any Floor е още един безплатен онлайн софтуер за интериор, който е изключително опростен и лесен за работа. С негова помощ можете да избирате различни подови настилки, облицовки за стени и цветове за обзавеждането, а той ще ви даде визуална представа как ще изглежда интериора на стаята ви. Имайте предвид, че за да го използвате ви е необходим Flash Player.

Armstrong Floor Planner

Floor Planner е безплатен онлайн софтуер за интериор, който е дава малко по-задълбочени възможности, но въпреки това е лесен за употреба инструмент за планиране. Ще са ви необходими няколко минути, за да прочетете и разберете как работи програмата, след което ще трябва задължително да се регистрирате. Но щом веднъж започнете, може да се окаже, че това е единственият софтуер за интериорен дизайн, от който се нуждаете, за да проектирате целия си дом. Floor Planner ви позволява да начертаете схема на стаята или да добавите снимка, да правите точни планове за разположението на интериорните елементи, да избирате мебелите и др.

Безплатен онлайн софтуер за избор на цветове за интериора

My Perfect Color

My Perfect Color е безплатен онлайн софтуер, който ще ви помогне, ако търсите цветови схеми и сте любопитни да разгледате възможни съчетания за интериора ви. Просто трябва да прекарате известно време из сайта. Навигацията може да е малко объркваща, но можете да получите огромно количество информация. Този безплатен онлайн софтуер ви дава възможност да създадете своя цветова палитра или да изберете от наличните цветови комбинации.

Stylish Home Palette Maker

Stylish Home Palette Maker е безплатен онлайн софтуер, с чиято помощ можете да изградите собствена палитра за интериора на всяка стая от дома ви. Можете да качите собствена снимка, както и да изберете някое от изображенията, които предлага тяхната галерия.

Безплатен онлайн софтуер за килими и подови настилки

Floor Finder

Floor Finder също е разработен от Armstrong, заедно с Design-A-Room. Дизайнът е опростен и ви дава възможност за избор на подови настилки както за жилищни помещения, така и за индустриални нужди. Линкът е за жилища. Както и Design-A-Room, този безплатен онлайн софтуер е насочен към продуктите, предлагани от Armstrong, Но ако се чудите как паркет, произведен от Armstrong паркет ще си пасне с цветовете на Sherwin-Williams, Benjamin Moore или Pittsburg, този софтуер ще ви помогне.

High Country Rugs

High Country Rugs е безплатен онлайн софтуер, с чиято помощ можете не само да създадете ориенталски килим по свой вкус, като разбира се можете да избирате от продуктовата гама на High Country Rugs. Както се досещате, софтуерът е безплатен, но килимите не са, а и цените им не са особено ниски.

The Perfect Rug

Още един безплатен софтуер за създаване на килим по ваш вкус – The Perfect Rug. Всъщност, строго погледнато, това не е точно безплатен онлайн софтуер, а по-скоро интерактивен онлайн магазин, както немалко от посочените по-горе линкове. Цените отново не са ниски, но има доста добър избор от възможности. Можете да изберете материал, цвят, дори завършек на килима. А най-хубавото е, че в крайна сметка, не сте задължени да поръчвате. 🙂


Надяваме се, че този списък с безплатен онлайн софтуер за интериор ви е полезен. Както вече обещахме, скоро можете да очаквате още статии по темата.

Междувременно можете да разгледате и другите статии за безплатен софтуер за интериор, който можете да свалите на компютъра си.

Back to Top