Стайните растения за различните зодии

Растенията у дома са необходими за украса, но преди всичко за по-доброто психическо състояние. Освен това въздухът в дома е по-добър, а атмосферата – по-приятна, благодарение на допълнителното „живо“ присъствие на стайните растения.

Някои хора вярват, че правилният подбор на растенията в дома зависи от зодиакалния знак. Няма нищо лошо в това да вярваш силно в нещо, затова в тази статия ще излезем малко от класическите си публикации и ще опишем талисманите за всяка зодия сред стайните растения.

Овен

Японска Азалия - стайно растение за ОвенЦъфтящите в огненочервено, розово или оранжево стайни растения носят на Овена успех, щастие и късмет. И тъй като представителите на този зодиакален знак са доста впечатляващи хора, растението не трябва да е с малки размери.

Подходящи стайни растения: индийска и японска азалия, син здравец, бегония рекс (която ще привлича нови хора и ще направи домът по-гостоприемен).

Телец

Каланхое - стайно растение за ТелецПищно цъфтящите, нискорастящи стабилни растения носят уют, спокойствие, комфорт и усещане за стабилност у родените под знака на Телеца. Сред най-подходящите е каланхоето, което подчертава вътрешната сила и красота, характерни за тази зодия, и помага за изпълнението на най-съкровените й желания.

Подходящи стайни растения: каланхое, бегония, глоксиния, персийска циклама.

Близнаци

Традесканция - стайно растение за БлизнациУвивните растения и тези, които имат пищна зеленина са абсолютно необходими за тази зодия. Те помагат за по-бистър ум и нови приятелства. Тези растения подобряват психическото здраве, пречистват енергията в дома и по този начин се превръщат в истински талисмани за приятелство и успешна работа.

Подходящи стайни растения: папратовидни растения, традесканция, палми, аспарагус.

Рак

Алое - стайно растение за РакРастенията с месести листа и стъбла, които се нуждаят от обилно поливане, са нужни за Раците. Те трябва да подобряват атмосферата в дома, емоционалното състояние на семейството и отношенията с роднините.

Подходящи стайни рас
тения:
алое, фуксия, каланхое, пепромия (тя е подходяща за хора, настроени песимистично, като носи повече любов, радост и оптимизъм).

Лъв

Хибискус - стайно растение за ЛъвРастенията с ярки цветове помагат на Лъва да успява в работата и любовта. Освен това те му носят добър физически и емоционален тонус. Най-подходяща е обикновената камелия – също като Лъва, тя изисква специално внимание, но се и отблагодарява.

Подходящи стайни растения: обикновена камелия, гардения, хибискус, мимоза, кала.

Дева

Скиндапсус - стайно растение за ДеваЗа родените под знака на Девата са подходящи растенията, които дават възможност за развиване на интелекта и сдържане на емоциите. Много подходящи за тях са увивните стайни растения, които са гъвкави, също като Девите, а скиндапсусът сякаш засмуква всички проблеми с въздушните си връхчета, затова всяка Дева би го оценила високо.

Подходящи стайни растения: Скиндапсус (дяволски бръшлян), фатсия (японска аралия), маргаритки.

Везни

Хортензия - стайно растение за ВезниИзисканите растения с изтънчена красота спомагат за хармония в отношенията и затова те са подходящи за тази зодия. В близост до тях Везните усещат съвършенството на живота и развиват усет за баланса му. Сред най-подходящите цветя е хортензията, която помага за безпроблемни отношения, предпазва от завист, ревност и презрение.

Подходящи стайни растения: хортензия, азалия, крем, хризантема.

Скорпион

Драцена - стайно растение за СкорпионНа Скорпионите са нужни растения с огромна сила, често и с големи листа, за да могат да получат допълнителни сили и да подобрят уменията си да владеят нещата. Често дори наглед невзрачните растения са изключително привлекателни за Скорпиона, а най-ценна за него е драцената, която го спасява от ненавист, песимизъм, неувереност и му помага да постига целите си.

Подходящи стайни растения: драцена, гинура, зокум, тигрова фаукария.

Стрелец

Цитрусови дравчета - стайно растение за СтрелецСтайните растения помагат на Стрелците за успехи в работата, изпълняване на желанията и придобиване на мъдрост. Например, лимоновото дръвче – то невинаги цъфти в домашни условия, но подобява семейните отношения. Ако все пак успеете да отгледате плодчета, те спомагат за по-добро здраве и финансови резултати.

Подходящи стайни растения: цитрусови дръвчета, фикус, палма, стрелиция.

Козирог

Палма Юка - стайно растение за КозирогСтайните растения, които помагат за достигане на целите, са най-силните талисмани за тази зодия. Повечето от тях не изглеждат особено интересни, дори може да се каже, че са строги, но са стабилни и силни при подходящи условия. Тези растения помагат да се повиши деловата активност, но и да се съхрани уютът в дома. По-консервативните Козирози стават по-широкоскроени, а нерешителните представители на зодията взимат решения по-лесно.

Подходящи стайни растения: юка, кипарис, туя, кактуси.

Водолей

Абутилон (стаен клен) - стайно растение за ВодолейЗа Водолеите е важно с какви хора общуват и какви са перспективите пред тях, за да успеят да реализират идеите си. Затова за родените под този знак стайните растения трябва да помагат да видят всичко старо с нов поглед и да им помогнат да премахнат конфликтите в отношенията си.

Подходящи стайни растения: стайна копривка, абутилон (стаен клен), строманте, паунсетия (коледна звезда).

Риби

Орхидея - стайно растение за РибиДокосването до невидимото и усещането за дълбочината на душевността на околните е изключително важно за Рибите. Затова са им нужни растения, които предразполагат към дълги наблюдения и вглъбяване. Така Рибите развиват творческия си нюх и виждат света такъв, какъвто искат – добронамерен и красив.

Подходящи стайни растения: орхидея, кариота, нарциси, дървото на живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.