Нови дрехи за интериорните врати

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:26 am


Интериорните врати на мнозина отдавна са загубили първоначалния си блясък или просто изглеждат скучно. Разбира се, винаги можем да си купим нова врата, която ще освежи интериора и със сигурност ще допълни декорацията в дома. Но, ако сте нетърпеливи или нямате желание да давате пари за нова интериорна врата, можете лесно да постигнете този ефект и сами, без да влагате много средства. Резултатът ще е индивидуална декорация, която носи отпечатък от вас самите.

Става дума за ръчно изработена декорация за интериорната врата.

За постигнете оригинален и впечатляващ резултат, не са нужни много усилия, нито специални инструменти – достатъчни са основните, които се намират във всеки дом: чук, отвертка, макетни ножчета и други.

Ръчно изрисувана интериорна врата

Ръчно изрисувана интериорна вратаЕдин от любимите ми методи, който в същото време е и най-лесен, е ръчно изрисуване на вратата. За целта не е нужно да сте художествен гений, а само да можете да претворите основни фигури и елементи върху повърхността на крилото: цветя, дървета, пеперуди и т.н., които са много лесни за изпълнение.

Най-важното при подготовката за рисуване върху крилото е изборът на боя, която е съвместима с материала, от който е направена вратата. Не е нужно да се спирате на ярки и привличащи погледа цветове. Изберете такива, които да се впишат добре в интериора. Най-подходящи са приглушените тонове, особено когато това е първият ви опит за рисуване върху такъв материал.

Допълнителен плюс на тази възможност е, че нямате ограничение в избора на теми и всеки от семейството може да се включи в преобразяването на интериора. Изключително много идеи ще ви хрумнат, щом започнете веднъж – децата могат да нарисуват анимационните герои, които харесват, вие можете да претворите нощно небе в спалнята и т.н.

Остъкляване на крилото

Смяна на плътното крило със стъкленоЗамяна на обикновеното дървено крило на интериорната ви врата със стъкло може да добър вариант за допълнителна украса и освежаване на визията на стаята. Предимството на стъклото е, че позволява да си поиграете с цветовете или шарките, а накрая ще останете изненадани колко много може да се промени атмосферата в помещението, благодарение на една, на пръв поглед незначителна, промяна.

Ново приложение на старите тапети

Интериорна врата с тапетиНапоследък обикновените тапети за стени започват да „мигрират“ към вратите, където все по-често се използват за допълнителна декорация. Използването на тапети от хартия и винил за врати е на особена почит в Швеция, САЩ и Канада.

За да декорирате вратата, не  е нужно цялата да я облепяте с тапети, напротив. Поставянето на различни модели тапети или само на определени места по крилото, изглежда изключително интересно и оригинално. Останалата част от вратата можете да изрисувате или просто да боядисате в нюанс, синхронизиращ с цвета на тапета.

Можете да поставите тапети от корк и да ги покриете с един-два слоя лак, за да са по-дълготрайни. Необичайната текстура на материала ще направи интериорната ви врата още по-интересна и оригинална.

Интериорната врата буквално ще се слее с интериоа, ако я облепите със същите тапети, с които са покрити стените в стаята. От другата страна на крилото, разбира се, трябва да поставите други, за да не се откроява твърде много новият декор върху стената в съседното помещение.

Фототапети за врати

Интериорна врата с текстилЛесно можете да намерите в интернет подходяща снимка или картина, която да поставите на вратата. Панорамните гледки и картините, с ясно изразена дълбочина, разширяват визуално стаята. Освен това е много лесно да ги поставите – дори не трябва да сваляте крилото от пантите.

Интериорни стикери за врати

Интериорна врата със стикериГотовите стикери за интериора придобиват все по-голяма популярност. Този вариант за освежаване на вратата у дома е изключително лесен, а и цената не е висока. Лесно можете да намерите и да купите готово фолио и да го поставите на вратата за няколко минути. За някои може да се наложи да вземете допълнително лепило, но повечето са самозалепващи.

Текстил върху вратата

Интериорна врата с текстилИзползването на различни тъкани вместо тапети изглежда особено умно и оригинално решение за повече уют у дома. Изборът на платове е изключително разнообразен, така че можете да използвате въображението си свободно и да покажете цялата си индивидуалност.

Но този метод си има и своите недостатъци. Първо, когато избирате плата, трябва да сте сигурни, че лепилото не оставя петна върху него – това би могло да развали визията на вратата. Освен това краищата на текстила трябва предварително да са обработени, иначе залепените конци няма да изглеждат много естестично (освен ако не целите именно винтидж ефект). Трябва да имате предвид и че декорираните с плат интериорни врати не са по вкуса на всеки, затова е по-добре първо да направите проба и да видите дали ви допада този стил.

Back to Top