Насоки за осветление

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:26 am


Осветление в интериораСветлината е важен елемент във всяка стая. Може да ви изглежда маловажно, но подходящото осветление ще добави удобство в домашния интериор в дългосрочен план. Има много варианти за осветление, но ако искате най-доброто и най-подходящото осветление, в тази статия ще ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат всяка стая от интериора ви да е наистина добре осветена и по този начин да помогнете цялата красотата на помещението да се покаже в пълния си блясък.

Настолна лампа

Когато става дума за типа осветление и как да го позиционирате в пространството, има две важни неща. Първото правило е, че трябва да има различни източници на светлина на няколко различни нива в помещението. Второто е да се уверите, че имате една или няколко фокусни точки в интериора, които трябва да бъдат добре осветени. Например, в трапезарията масата трябва да е най-яркото място и осветлението трябва да насочено надолу. В хола пък трябва да има смесица от настолни лампи и осветителни тела на тавана, които светят както нагоре, така и надолу – така се получава разнообразие в осветлението, което не дразни окото.

Не всяко осветление е еднакво

Особено важно място за осветлението в интериора заемат електрическите крушки. Видът им е от значение както за начина на възприемане на елементите в интериора, така и за това да си почиват очите ви.

Всяка електрическа крушка ще ви даде светлина, но голяма част от електрическите крушки дават зелен или жълт оттенът в стаята. Може би ще ви е трудно да го забележите с просто око, затова ви предлагаме да опитате да снимате интериора със стар фотоапарат, без добавени филтри към снимката. Ще видите, че снимките ви имат лек жълт или зеленикав оттенък, ако крушката е с нажежаема жичка.

Съвременните LED крушки са с бяла светлина, която помага в борбата с жълтият и зеленият нюанс, който дава конвенционалното осветление. Те филтрират светлината и правят цветовете в помещението по-ярки. По този начин червеното е още по-червено, а бялото е чисто като сняг! Допълнително LED осветлението е и енергоспестяващо, а крушките са дълготрайни.

Back to Top