Видове дизайн на модулни кухни

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Ако обмисляте премоделиране на кухнята или подготвяте план за новата си кухня, може би тази статия ще ви е от полза. Може би се чудите какъв тип дизайн на модулна кухня ще отговори най-добре на нуждите ви. Дизайните на модулите обикновено се състоят от шкафове, мивки, плотове и други уреди, подредени по определен начин в дадено пространство. По-долу поместваме кратко описание на различните форми.

U-образни модулни кухни

Кухнята, която има U-образна форма са перфектен избор за големи пространства. Това е най-ефективната форма за дизайн на кухня, която осигурява място за много шкафове и възможност за съхранение. Тази форма е идеална за фамилни къщи и за хора, които прекарват повече от половината ден в кухнята.

Модулна U-образна кухня

L-образни модулни кухни

Това е едно от най-често използваните оформления за малки пространства, като използва брилянтно наличното място. Тази форма може оптимално да бъде използвана за кухни в отворен стил и е идеално решение за малки семейства или ако живеете сами.

Интериорен дизайн на кухня в L-форма

Класически модулни кухни

Този тип кухня подхожда идеално за стуио или тавански апартамент. При тях всичко е на една ръка разстояние, което улеснява максимално работата в кухнята. Класическият дизайн е гъвкав, компактен и е подходящ както за малки, така и за големи кухни.

Този кухненски дизайн обаче не е подходящ, ако държите на много шкафове и достатъчно място да приберете излишните съдове.

Класическа форма на кухненски интериор

Паралелни или тип Галера

Няма по-добър дизайн от паралелното оформление на кухнята. То е създадено така, че да разполагате с две паралелни места за работа. Единият плот може да бъде използван за рязане и приготвяне на храната, докато другият – като помощен за мръсните съдове и подготовка на продуктите. Освен това този кухненски дизайн предлага достатъчно пространство за съхранение на уреди и други кухненски съдове и принадлежности.

Ако искате голямо кухненско пространство, класическата кухня е най-доброто решение, освен ако не предпочитате кухня тип „Остров“.

Дизайн на интериор на кухня

Кухненски дизайн, тип „Остров“

Този тип дизайн предлага съвременен стил с модерно излъчване за интериора на вашата кухня. Той комбинира класическа линия или L-образен кухненски дизайн с отделена част, която дава и името на интериорния дизайн.

Плотът може да се използва за закуска, обяд или вечеря и може да се превърне в идеален кът за забавление на децата, както и място за кулинарни забавления. Можете да поставите мивка, печка или просто да оставите пространството празно. Този дизайн е страхотен за отворени кухненски пространство и предлага достатъчно място за забавление на гостите.

Островен интериор за кухня

С толкова много варианти, от които да избирате, лесно можете да бъдете изкушени от грешен интериорен дизайн за вашата кухня. Затова можем да ви посъветваме да направите проучване, за да сте сигурни, че кухнята не само ще изглежда добре, но също ще се впише в общия интериор на дома ви и, най-важното, ще е бъде функционална и удобна за вас и семейството ви. Така ще се изкушите да готвите вкусна храна всеки ден и да развивате кулинарния си талант.

Back to Top