Модерни интериорни идеи с акцент върху стените

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Може би смятате, че трябва да направите основен ремонт, за да добавите малко свежест в интериора? Или бихте заложили на друга сериозна инвестиция като смяна на обзавеждането, подовите настилки, кухненските уреди? Не е необходимо. Модерният интериорен дизайн предлага прекрасни идеи, с помощта на които поставяте акцент върху стените на дома, заведението или хотела си и по този начин да озарите вътрешното пространство.

Различна стена
Една различна стена, на фона на останалите, решени в бяло, автоматично поставя фокус. Модерното орнаментиране с геометрични фигури добавя абстрактен фокус и „отваря“ пространството.

Стилен акцент, дори само върху една стена, ви дава възможност не само да развихрите въображението си, но и да привлечете интерес към различните интериорни пространства – да изненада гостите на хотела ви, посетителите на заведението, или просто да добави комфорт с усещане за артистичност и модерна визия в домашния интериор. Ярките и необичайни цветове, текстурите и различни декоративни елементи придават характер на помещението и го правят забележимо.

Може да поставите акцент върху стените с боя в ярки и контрастни цветове, с красиви тапети, както и с различни видове изкуство върху стената (директно рисуване по повърхността, поставяне на картина, килим и други). За да постигнете необичаен дизайн, ярките цветове могат да бъдат добавени към стени в черен, червен, жълт или сив цвят. Експертите по интериорен дизайн препоръчват да се внимава с тъмните цветове като лилаво, черно, тонове от средно до тъмно сив цвят и кафявите нюанси, и да се използват за основа в просторни помещения.

Камината, истинска или декоративна, поставя акцента фантастично и трансформира стените. Красивите гипсови елементи, полиуретанови детайли и естествените материали също помагат за създаването на много атрактивен и елегантен интериорен дизайн, особено в съчетание със естествените цветове, които са актуални. Тук се включват нюансите на зеленото и синьото, тюркоазено-сините нюанси, светло кафяво и всички оттенъци на бялото. Всички те изглеждат изключително модерно и фокусират погледа в съчетание с дървени греди и стенни огледала.

Празна рамка за картина върху тапет
Празната рамка за картина ще придаде ексцентричност в интериора и ще постави фокус върху стената.

Естествените материали чудесно подчертават стени в модерни стаи. Естетическият им вид и красивите им текстури създават наситен и характерен вид. Декоративните тухли или керамичните плочки, естественият камък и масивните дървени елементи са незаменими за създаването на атрактивни акценти на стената. Осветителните тела, стенни аплици и подовите лампи подсилват невероятния ефект на уникалните стени.
Големите фотографии, картините и стенните огледала са разнообразни и широкоприложими начини за акцент на модерния дизайн, като същевременно добавят и висока класа в излъчването на помещението. Ярко изразените големи декоративни елементи, които отразяват последните тенденции в декорирането, са друг начин за създаване на модерен дизайн с акцент върху стената.

Различните геометрични мотиви като зигзаг елементи, ивици и райета, вълнообразни форми, елипси, шестоъгълници и диаманти, могат да бъдат точно тази „подправка“ в декорацията, която ще добави модерен стил и собствен характер в интериора. Декорациите или рамките от резбовано дърво, както и съвременните произведения на изкуството, лесно и ненатрапчиво създават отлични акценти в помещенията. Различни предмети, като стенните килими, телевизорите, огледалата или дори по-нестандартни решения, също могат да се използват като декоративни акценти, добавяйки елемент на изненада или класен поглед към интериорния дизайн. Всичко зависи от стила на помещението.

Рафтовете за книги също са чудесен и практичен начин за поставяне на фокус върху стените. Вградените библиотеки и откритите полици за книги подобряват функционалността на помещението, като добавят индивидуалност на пространството.

Когато става дума за домашен интериор вие имате неограничена свобода за изразяване на индивидуалността си във всяко едно помещение. Обикновено всекидневната е мястото, където идеите намират своята изява, тъй като тя най-често е мястото, където приемате гости. Но разбира се, това не бива да ви ограничава – домът е мястото, където обитателите му преди всичко трябва да се чувстват добре. По тази причина не пренебрегвайте останалите стаи в дома си – кухнята, спалнята, а защо не и детската стая.

Когато става дума обаче за обзавеждане на помещения, в които е важно какво мислят посетителите, като хотели, хостели, заведения и други, интериорните решения вече имат малко по-различна цел и подходът е малко по-специфичен. Тук не е толкова важно какво е вашето усещане за помещението, а по-скоро за кого е предназначено и съответно да съобразите с това общата интериорна визия.

Разгледайте галерията за обзавеждане с акцент върху стените – дори да не харесате цялостна визия, може да ви хрумне идея или да решите да комбинирате няколко различни.

Стенен килим за силен акцент
Килимите за стена са ефектни и достатъчни елементи за моментално поставяне на фокуса върху стената. Това е стилно, модерно и все още нестандартно решение за интериора, което обаче навлиза все повече като тренд в дизайна.
Акцент в интериора на спалнята с тапети
Тапетите са изключително лесен и впечатляващ начин за създаване на ненатрапчив акцент. Може да се допълнят с ефектни пердета, които да завършат визията на интериора.
Килим на стената, подчертан с други елементи
Леко натрапчиво, но безспорно стилно и модерно, това решение залага на малък стенен килим, подчертан от по-малки елементи като картини, гоблени и други стенни аксесоари, за да постигне незабравим интериор в класически ориенталски стил
Тапетът като интериорен акцент
Големият избор и красиви възможности може да направи дори само тапетът да стои като произведение на изкуството, което акцентира целия интериор.
Рафтове на стената
Практичност, минимализъм и ненатрапчив усет за интериорен дизайн впечатляват в тази интересна идея. Стената е акцентирана, без да е претрупана – стилно и класно.
Нестандартна стенна облицовка с лек арт акцент
Стената е решена като неизмазана тухла, което е тренд в модерния интериорен дизайн – ненатрапчиво само една от стените е в този ретро повей и е подчертана с арт произведение. Контрастът подчертава стената и я акцентира.
Голяма библиотека, акцентираща интериора
Един-единствен елемент, който не само внася интериорен фокус, но е и с практична насоченост.
Акцент със стенна декорация от три елемента
Декорацията на пръв поглед се състои от няколко елемента, но всъщност еднаквият им стил и близостта им ги правят част от една композиция.
Няколко картини и глиганска глава, подчертаващи стената
Природни картини, които подчертават глиганската глава, направена от гипс – модерно решение, заимствало елементи от интериорния стил на ловните хижи.
Динамика и модерност в интериора чрез интериорни аксесоари на стената
Различните малки интериорни аксесоари, поставени на стената, създават усещане за движение. Самият акцент е поставен върху картината, която е по-голяма, но пропорционална, спрямо останалите стенни декорации
Интериорен фокус с един елемент на стената
Още един пример за акцентиране на стената с помощта на един елемент. Тук са добавени два по-малки интериорни аксесоари, които се комбинират с тапетите, за да фокусират погледа върху часовника.
Самостоятелни произведения на изкуството
Големите елементи е по-добре да останат самостоятелни. Добавянето на още елементи създава кич и претрупва погледа. Сами по себе си тези произведения на изкуството са достатъчни за поставяне на акцент.
Огледало с картини
Огледалото създава дълбочина и не само разширява визуално пространството, но и привлича погледа към себе си. Подчертано дискретно с картини, поставя отличен акцент върху стената.
Акцент чрез осветлението
Камината привлича погледа, а произведението на изкуството и текстурата на стената са подчертани чрез осветлението на стената.
Модерна младежка визия с картини
Различните цветове създават акцент и жизнерадостно усещане на фона на тъмните цветове в стаята. Модерните минималистични картини добавят свежест и младежко усещане.
Рафтове за книги и имитация на тухлена стена
Естествените материали са използвани ненатрапчиво за създаване на леко ретро усещане в интериора със загатване на неизмазана тухлена стена. Допълнено с рафтове за книги, се подчертава усещането за стила от епохата на романтизма
Всяка стена със собствен стил
Различните стени имат различен цвят и акцент, но с повтарящ се елемент – нюанс или орнамент. По този начин се получава преливащ се акцент между всяка стена, с възможност да се отделят различни пространства в рамките на помещението.
Издадена стена в зелено с имитация на камина
Различният цвят на стената, както и това, че е издадена по-навътре в стаята само по себе си поставя фокуса на стаята. В допълнение с имитацията на камина, интериорът придобива завършен вид.
Камина с картини
Различният цвят на стената, в съчетание с камина и деликатен акцент с произведения на изкуството поставя интериорния акцент ненатрапчиво, но със стил.
Стенен телевизор с камина
Телевизорът, в съчетание с камината и няколко полици привличат погледа и създават усещане за домашен уют.
Back to Top