Лек и ергономичен стол за градината от алуминий и тиково дърво

Последна промяна: януари 29th, 2015 в 04:37 am


Лятото е сезонът, в който всички търсим прохадата и сянката навън. Но за да имаме подходящи мебели за екстрериора през горещините, трябва да започнем да разглеждаме възможните дизайни отрано.

Лек и ергономичен стол за градината от алуминий и тиково дърво 1Градинска мебел придобива значимост през годините, като най-сериозен е акцентът върху масите и столовете. Градината, а все по-често и балконът или терасата са истинско продължение не само на дома, но и на офиса, хотела, а с особена сила това важи за заведението. Дизайнът играе важна роля в тази еволюция.

Дизайнът на столове, който ще Ви представим днес, е истинско призвание за създателя на тази мебел. Името на модела е Teak 475.

Дизайнерът, който е изработил стола, се казва Алберто Меда. Роден е през 1945 г. в Tremezzina, Италия, завършва машинно инженерство в Политехническия университет в Милано. От 1972-79 е бил технически директор за Kartell. От 1979 г. е на свободна практика към различни мебелни компании. Столът, който Ви представяме в тази статия, е комбинация от студенината на алуминия, съчетана с топлината от тиковото дърво, което го прави семпъл, здрав и с красив дизайн, подходящ за всеки екстериор.

Столовете Teak 475 са с малко тегло и могат да бъдат подредени един върху друг, когато не се ползват, без да се притеснявате, че ще се надраската или ще променят формата си. Алуминият като материал, освен че е изключително лек, е доста здрав и трудно може да бъде повреден. Това го прави много подходящ избор при производството на столове, особено що се отнася до столове в заведения, които имат доста по-голямо натоварване, отколкото градинските.

Както вече споменахме, рамката на стол Teak 475 е изработена от лят алуминий, в комбинация с дървена седалка и облегалка от тиково дърво, осигуряващи опора на гърба и лумбалната област. Освен, че дървото от тик е еластично, седалката и цялата част от стола, на която седите са с ергономична и удобна форма. Това осигурява абсолютен комфорт на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to Top