Масата за хранене и ролята ù в кариерата според Фън Шуй

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Според Фън шуй масата за хранене символизира кариерното развитие на членовете на семейството и по тази причина има редица предписания как да бъде поставена, каква да е формата й, материалите и други, за да имаме по-голямо развитие в офис и по-добро благосъстояние. По-долу Ви представяме 19 съвета за масата за хранене от Lyn Yap.

Фън Шуй за масата за хранене

1) Масата за хранене представлява кариерата Ви според Фън Шуй. А това означава, че колкото е по-голяма масата, толкова по-бързо ще се развива кариерата Ви.

2) Същото важи и за цялостния изглед на къта за хранене – колкото по-голямо и важно място заема в апартамена или къщата, толкова по-добре за кариерата Ви. Например един голям полилей точно над масата би бил страхотен в кариерно отношение.

3) Според Фън Шуй масите за хранене в дома трябва да са в идеалния случай до 3 на брой, за да бъде кариерата винаги стабилна и добра. Кухненската маса, масата за кафе или дори работното бюро могат да са трапезарни маси във всеки един момент, в който се храните на тях.

 

4) Масата за хранене трябва да бъде със 6 или 8 места. Според Фън Шуй това спомага за развитие в кариерата.

5) Формата на масата за хранене може да овална, правоъгълна, квадратна или кръгла, в зависимост от Вашите предпочитания.

6) Материалите, от които е изработена масата, трябва да са здрави и масивни.

7) ) В зависимост от елементите, които са Ви необходими според Фън Шуй, масата за хранене може да бъде от мрамор (ако е нужен елементът Земя) или дърво (в случай то е този елемент, който Ви липсва).

8) Краката на масата могат да бъдат както метални, така и дървени.

9) Краката на масата трябва да са четири или само една основа в средата, която да държи цялата маса.

10) Стъклената маса за хранене не е подходяща, за изграждане на стабилната кариера. По-добре я заменете с такава от масивно дърво.

11) Кухненската маса, на която се храните, не трябва да се поставена с единия си край, опрян в стената, както често правим, за да спестим място. Това може да доведе до напрежение и стрес в офиса. Разбира се, в случай че сте непоправим работохолик или работата под напрежение Ви помага да се справяте по-добре, то тогава е по-добре да разположите тази мебел именно по описания по-горе начин.

Масата за хранене според Фън Шуй

12) Ако сте поставили картина или снимка на стената точно над масата за хранене, то това също може да окаже влияние върху кариерата Ви. Ако например сте поставили голямо платно с красиви цветя срещу масата, можете да доведе до романтична афера в офиса.

13) В центъра на масата за хранене не трябва да поставяте чаши.

15) Можете да поставите масата в кухнята, ако е достатъчно голяма или дори в градината или задния двор, ако живеете в къща.14) Масата за хранене не трябва да се поставя срещу входната врата на къщата. Тя представлява нещо подобно на “голяма уста” според Фън Шуй, а това означава, че някой може да се заглежда в позицията Ви на работното място.

16) Не трябва да има дупки на масата за хранене.

17) Не трябва да има огледала срещу и около масата за хранене.

18) Не трябва да има матирано стъкло или стъклени вратички директно срещу който и да е от хранещите се на масата.


19) Не трябва да олтар, кандило и други подобни религиозни места пред масата за хранене.

* * *

Това са съветите на Lyn Yap за масата за хранене във Вашия дом, съобразени с вижданията на Фън Шуй. Преди обаче да тръгнете да купувате по-голяма маса от масивно дърво и по-голям апартамент, в който да има огромна трапезария, за да се развива по-добре кариерата Ви, все пак помислете дали само положението на масата е важно за кариерното Ви израстване? Не забравяйте, че Фън Шуй е система от практики за цялостна подредба на интерирони и екстериорни пространства и само една промяна едва ли би била от полза. Ако ще правите преустройство според Фън Шуй, ще трябва да промените не само дома и градината си, но и офиса, включително. Дали шефът Ви ще е съгласен с тази идея?

One comment

 1. Банко Пиронков

  Никой автор никъде не свързва масата за хранене с кариерното развитие на членовете на семейството. Още повече, че обикновено се гледа главата на семейството, а не всички заедно.
  Съвет 8 е в леко несъответствие със съвет 7.
  Съвет 14 не е свързан с теорията на Фън Шуй, дори е в опозиция на китайските правила.
  Съвет 17 и 18 са обратни на това, което съветват известните учители по Фън Шуй.
  Извод – цитираният автор вероятно е от американската опростена школа на черношапковците.

Comments are closed.

Back to Top