Почистване на мебелите в градината или двора

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Как да се грижите за обзавеждането във Вашата градина, за да останат здрави и да допълват красотата й, както в деня, който сте ги купили? Това е въпросът, който често си задавате, и опитвате различни варианти с надеждата да не съсипете градинските мебели.

Как да почистваме мебелите в градината и двора?

Най-важното нещо при грижата за градинското обзавеждане е редовното почистване. Изглежда нещо изключително просто, но често се подценява.

Независимо дали видимо има нужда от почистване или не, трябва да изградите навик да го правите, за да не се набие прах и мръсотия по мебелите, което ще ги разруши и състари изключително бързо. Лесно можете да включите в графика си два или три дни в месеца, в които сте по-свободни, и да си наложите всеки месец да извършвате почистването именно на тези дати.

Самото почистване на градинска мебел редовно е важно, за да издържат те по-дълго, но трябва да се уверите, че използвате правилните техники. За различните видове мебели техниката за почистване е различна. По-долу ще изброим някои от по-важните начини за почистване на най-често срещаните материали за градинските мебели.

1) Мебели и обзавеждане от алуминий, винил и пластмаса се почистват с гореща сапунена вода. Тя премахва замърсяванията по тях като с магическа пръчица. За целта просто напълнете една кофа с вода сапун, вземете мека гъба и се захващайте за работа. Когато всичко е добре почистено, незабавно изплакнете с чиста вода от градинския маркуч и оставете мебелите да изсъхнат на слънце.

2) Дървените градински мебели обаче никога не трябва да се почистват със сапун. Замърсяванията по тях можете да премахнете само с помощта на средно силна струя вода от градинския маркуч. След като сте минали веднъж и сте премахнали всички видими замърсявания и прахта, избършете с чиста мека гъба. Накрая изплакнете още веднъж с обилно маркуча и оставете дървеното обзавеждане да изсъхне.

1) Мебелите от плат се почистват с препарати, специално създадени за тапицерия. При тях просто трябва да следвате указанията на кутията.

Ако не искате да купувате препарати, а предпочитате да спестите пари, можете да направите и собствен разтвор за почистване. Смесване на една чаена лъжичка боракс, една чаена лъжичка на препарат за миялна машина и един литър вода. По възможност поставете го в бутилка с пулвелиратор и напръскайте плата добре. Оставете го да кисне в продължение на известно време, изплакнете с чиста студена вода и оставете да изсъхне.

Това е всичко. Остава само да се наслаждавате на прекрасните мебели в градината си!

Back to Top