10 идеи за съхранение на велосипед в малък апартамент

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Да живееш в града може да означава да се налага да живееш в по-малко пространство, отколкото ти се искало. Това означава също, че най-вероятно също, че имаш велосипед – за бързо придвижване в трафика и/или за малки „бягства“ в природата през уикенда. Но тъй като велосипедите са удобни и екологични превозни средства, а и все по-популярни, те често биват крадени. Затова трябва да бъдат държани на сигурно място, но пространството в малките апартаменти е и ценно, мазе или килер в общия случай липсват или са несигурни. Затова често е предизвикателство къде и как да приберем колелото, когато не го ползваме. Тази статия е посветена на това. 

Разгледай списъка ни с 10 чудесни варианти за съхранение на велосипеда в малък апартамент – не само могат да помогнат с идеи за ефективно (а защо не и декоративно) оползотворяване на интериорното пространство, но повечето от тях са лесни за изпълнение и в домашни условия, така че биха могли да те вдъхновят да ги изработиш сам.

Продълговат рафт за велосипед в стаята

Този продълговат рафт е снабден с U-заключване, така че гостите, на които нямаш особено доверие, не могат да свалят (и откраднат) велосипеда от стената.

 

Продълговат рафт за велосипед в стаята

Гравитационна стойка за два велосипеда

Гравитационна стойка за два велосипедаТази стойка за два велосипеда осигурява подходящо място за колелата, без да се налага да се пробиваш дупки в стената. Просто я облегни на стената и остави тежестта да си свърши работата и да я задържи на място.

Все пак, ако инструменти като (като отвертка, ключ, шестограм) не са най-добрите ти приятели, най-вероятно не трябва да си собственик на велосипед. Шегувам се, разбира се! 🙂 Но въпреки това, не е шега, че това вариант за съхранение на колела е доста подходящ за ограничените пространства у дома.

 

„Щипка“ за велосипед

Щипката е стойка за поставяне на колелото в изправено положение. Тази на снимката е изработена от бамбукови фибри и използва тежестта на велосипеда, за да балансира, което е доста готино. Може да се регулира в зависимост от дебелината на гумите.

"Щипка" за велосипед

Библиотека и… шкаф за велосипеди

Библиотека и... шкаф за велосипедВмъкни велосипеда си сред тези рафтове за книги. В основната си част тази мебел има пространство за вертикално поставяне на колелото, а от другата страна има място за книги, каска или други интериорни аксеоари. Това е може би перфектната мебел за малък апартамент.

Cycloc за съхранение на велосипеди

Cycloc позволява монтирането на велосипеда директно на стената – хоризонтално или вертикално, в зависимост от това как е най-подходящо според интериора и организацията на апартамента. Да! Някой разбира твоето страдание! Това решение е подходящо за голям набор от велосипедни рамки и във формата на купа (т.е. точно това, което ти трябва, за да си сигурен, че няма да загубиш заключалката за велосипеда и ключовете й). Тя се предлага в зелено, бяло, или оранжево пластмаса, и там също е изцяло в черно. Изработката е от 100% рециклирана пост-индустриална пластмаса и се предлага в зелено, бяло, оранжево и черно.

Cycloc за съхранение на велосипеди

Раиран рафт за велосипед

Раираният  рафт за велосипед създава илюзията, че виси във въздуха, докато велосипедът ти изглежда като украса за стената. Ако интериорът в апартамента е по-луксозен, това е доста красиво решение на съхранение велосипеда.

Раиран рафт за велосипед

Съхранение на два велосипеда под стълбище

Ако живееш в мезонет или в малка къща, може би е време да преткриеш стълбището като място за съхранение на велосипеда чрез окачване „с главата надолу“. Обърнатите висящи колела дават и нова перспектива и добавят освежаващ елемент в интериора на дома ти.

Съхранение на два велосипеда под стълбище

Велобагажник за стена

Накратко описано, това представлява това решение за съхранение на велосипеда във вътрешното пространство на дома – багажник за велосипед от стомана с лъскав дизайн. Може да се добави облицовка от кожа или неопренови подложки, върху които да поставиш колелот. Минималистичният дизайн включва и две куки – за каската или чанта. Това е нещо, което лесно можеш да изработиш и сам, като същевременно е и чудесно решение срещу кражба на велосипеда – съхранението му в малкото пространство на апартамента.

Велосипеден багажник за автомобил, монтиран на стената

Рафт за обувки, книги и… разбира се, велосипед

Докато минаваш покрай колелото в актрето, се прилепяш плътно до стената и „гълташ“ корема,  за да минеш покрай колелото, като предварително си свалил обувките и всички връхни дрехи и още пред вратата. Звучи ли ти познато? Но ако антрето да е прекалено малко за велосипед и обувки, но все пак няма друго по-широко място в апартамента, решение има. Това е  шкаф три-в-едно – изработен от бор и кокосови влакна, здраво закрепени с винтове, този шкаф осигурява пространство за поставяне на обувките и други вещи, а в горната му част има специално предназначен рафт, който е достатъчно сигурен, за да задържи велосипеда на място, без да пречи.

Рафт за обувки, книги и... разбира се, велосипед

Back to Top