10 идеи за съхранение на велосипед в малък апартамент

Последна промяна: октомври 16th, 2016 в 03:17 am


Да живееш в града може да означава да се налага да живееш в по-малко пространство, отколкото ти се искало. Това означава също, че най-вероятно също, че имаш велосипед – за бързо придвижване в трафика и/или за малки „бягства“ в природата през уикенда. Но тъй като велосипедите са удобни и екологични превозни средства, а и все по-популярни, те често биват крадени. Затова трябва да бъдат държани на сигурно място, но пространството в малките апартаменти е и ценно, мазе или килер в общия случай липсват или са несигурни. Затова често е предизвикателство къде и как да приберем колелото, когато не го ползваме. Тази статия е посветена на това. 

Разгледай списъка ни с 10 чудесни варианти за съхранение на велосипеда в малък апартамент – не само могат да помогнат с идеи за ефективно (а защо не и декоративно) оползотворяване на интериорното пространство, но повечето от тях са лесни за изпълнение и в домашни условия, така че биха могли да те вдъхновят да ги изработиш сам.

Продълговат рафт за велосипед в стаята

Този продълговат рафт е снабден с U-заключване, така че гостите, на които нямаш особено доверие, не могат да свалят (и откраднат) велосипеда от стената.

 

Продълговат рафт за велосипед в стаята

Гравитационна стойка за два велосипеда

Гравитационна стойка за два велосипедаТази стойка за два велосипеда осигурява подходящо място за колелата, без да се налага да се пробиваш дупки в стената. Просто я облегни на стената и остави тежестта да си свърши работата и да я задържи на място.

Все пак, ако инструменти като (като отвертка, ключ, шестограм) не са най-добрите ти приятели, най-вероятно не трябва да си собственик на велосипед. Шегувам се, разбира се! 🙂 Но въпреки това, не е шега, че това вариант за съхранение на колела е доста подходящ за ограничените пространства у дома.

 

„Щипка“ за велосипед

Щипката е стойка за поставяне на колелото в изправено положение. Тази на снимката е изработена от бамбукови фибри и използва тежестта на велосипеда, за да балансира, което е доста готино. Може да се регулира в зависимост от дебелината на гумите.

"Щипка" за велосипед

Библиотека и… шкаф за велосипеди

Библиотека и... шкаф за велосипедВмъкни велосипеда си сред тези рафтове за книги. В основната си част тази мебел има пространство за вертикално поставяне на колелото, а от другата страна има място за книги, каска или други интериорни аксеоари. Това е може би перфектната мебел за малък апартамент.

Cycloc за съхранение на велосипеди

Cycloc позволява монтирането на велосипеда директно на стената – хоризонтално или вертикално, в зависимост от това как е най-подходящо според интериора и организацията на апартамента. Да! Някой разбира твоето страдание! Това решение е подходящо за голям набор от велосипедни рамки и във формата на купа (т.е. точно това, което ти трябва, за да си сигурен, че няма да загубиш заключалката за велосипеда и ключовете й). Тя се предлага в зелено, бяло, или оранжево пластмаса, и там също е изцяло в черно. Изработката е от 100% рециклирана пост-индустриална пластмаса и се предлага в зелено, бяло, оранжево и черно.

Cycloc за съхранение на велосипеди

Раиран рафт за велосипед

Раираният  рафт за велосипед създава илюзията, че виси във въздуха, докато велосипедът ти изглежда като украса за стената. Ако интериорът в апартамента е по-луксозен, това е доста красиво решение на съхранение велосипеда.

Раиран рафт за велосипед

Съхранение на два велосипеда под стълбище

Ако живееш в мезонет или в малка къща, може би е време да преткриеш стълбището като място за съхранение на велосипеда чрез окачване „с главата надолу“. Обърнатите висящи колела дават и нова перспектива и добавят освежаващ елемент в интериора на дома ти.

Съхранение на два велосипеда под стълбище

Велобагажник за стена

Накратко описано, това представлява това решение за съхранение на велосипеда във вътрешното пространство на дома – багажник за велосипед от стомана с лъскав дизайн. Може да се добави облицовка от кожа или неопренови подложки, върху които да поставиш колелот. Минималистичният дизайн включва и две куки – за каската или чанта. Това е нещо, което лесно можеш да изработиш и сам, като същевременно е и чудесно решение срещу кражба на велосипеда – съхранението му в малкото пространство на апартамента.

Велосипеден багажник за автомобил, монтиран на стената

Рафт за обувки, книги и… разбира се, велосипед

Докато минаваш покрай колелото в актрето, се прилепяш плътно до стената и „гълташ“ корема,  за да минеш покрай колелото, като предварително си свалил обувките и всички връхни дрехи и още пред вратата. Звучи ли ти познато? Но ако антрето да е прекалено малко за велосипед и обувки, но все пак няма друго по-широко място в апартамента, решение има. Това е  шкаф три-в-едно – изработен от бор и кокосови влакна, здраво закрепени с винтове, този шкаф осигурява пространство за поставяне на обувките и други вещи, а в горната му част има специално предназначен рафт, който е достатъчно сигурен, за да задържи велосипеда на място, без да пречи.

Рафт за обувки, книги и... разбира се, велосипед

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.