Тенденции в мивките за баня

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:26 am


Супер тънка стъклена мивка за баняЩо се отнася до банята, вече няма нищо стандартно. Мивката за баня е извървя дълъг път последните няколко години, за да остане просто купа, предназначена да отвежда водата към канала. Мивките за баня днес са добре измислени, пъстри, ярки и изключително функционални.

Мивките за баня могат да бъдат вградени в плот за баня, а също така да са монтирани самостоятелно. Някои от тях дори висят от стената. Поради големия избор на дизайн, размер, материали и функции, вече можете да намерите красиви и функционални мивки за баня с високо качество и същевременно на добра цена.

Модели мивки за баня

Сред най-популярните мивки за баня са вградените мивки. Вместо да бъде като пиедестал в средата на банята ви, тя е ненатрапчиво заема своето място, като същевременно лесно може да стане акцент в банята. Популярността им се дължи на това, че имат свой уникален стил и същевременно лесно се побират във всеки интериор на баня, независимо от големината й.

Друг популярен модел за мивка за баня е комбинацията от мивка с ботуш. Тя има изчистена и елегантна визия. Изглежда добре в естествен гранит, мрамор, порцелан или дори, изработена от синтетични материали.

Още един модел, който често се среща е традиционната семпла порцеланова мивка, монтирана на стената. Можете лесно да я съчетаете с колоритен фон, да добавите огледало с орнаменти – ръчно рисувани мотиви, геометрични елемнти, дори пейзаж и други. Тези мивки се предлагат в широк диапазон от размери, но може да са неудобни, ако няма подходяща ниша за тях в банята.

Модерна мивка за баня от червено стъклоМатериали за мивки за баня. Стъклени мивки

Дълго време единствените материали за мивка за баня бяха порцелан и неръждаема стомана. Днес обаче вече можете да намерите мивки, изработени от керамика, глина, мед, камък и дори стъкло.

Стъклените мивки са станали изключително популярна, защото те не само изглеждат невероятно, но са и много трайни. Сред най-популярните цветове са синьо, златно, черно, оранжево или червено. Стъклените мивки се проектират във всякакви форми и размери и се монтират върху плотове от мрамор или камък. Ако сте по-смели, можете да ги поставите дори и директно на стената, без подложка. Стъклените мивки, подобно на порцелановите, са подходящи за всеки тип интериор на баня – както за класически решените помещения, така и за стилни и елегантни модерни бани.

Форми на мивката за баня

През последното десетилетие изборът от мивки е дори още по-голям поради възможността за избор на мивка за баня в различни форми. Класическата овална мивка вече отстъпва място на кръгли, квадратни, правоъгълни мивки, дори такива с форми на цветя. По този начин се създава уникален дизайн и визия на цялата баня.

Уникална дизайнерска мивка за баня

2 Comments

  1. Инна

    Много интересни форми на мивки. Страхотно изглеждат, но не съм виждала такива никъде. По принцип аз търся нещо практично като вляза в магазин, но особено последната мивка много ми харесва.

  2. Обзавеждане за баня

    Почти всички от модерните мивки са с място за смесител на тях. Но аз смятам, че е по-удачно да са като на първата картинка – на самата стена. Бихте ли ми казали ако си купя такава мивка с дупка за смесител дали има вариант да си запуша дупката и с какво точно?

Comments are closed.

Back to Top