Стилен и функционален домашен офис за двама

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Да работиш от вкъщи е прекрасно, но когато сте двама, това може да е проблем. Вижте как с места за съхранение, монтирани артистично на стената, бюра по поръчка и смели тапети, можете да превърнете домашния офис за двама от бреме в удоволствие.

Когато работата ви позволява да замените офиса с домашния уют, може да е приятно, особено когато вкъщи имате обособено място, на което да се концентрирате. Но ако трябва да споделяте пространство, предназначено само за вас, с половинката си, макар и не всеки ден, в определен момент напрежението започва да се покачва. В крайна сметка трябва да делите не само пространството на малко бюро, но и площите, на които съхранявате документация или необходими инструменти за работа. А крайният резултат е синини от ритането под бюрото, нерви и никаква свършена работа.

Ако сме прави и се чувствате по този начин, може би тази статия ще ви помогне да трансформирате „спорната територия“ в стилен и функционален домашен офис за двама.

Първото и най-важно нещо – уединение

За да постигнете уединение, докато работите, най-добре е да разделите пространството. Ако има достатъчно място, можете да поставите стена от стъклени тухли, но от матирано, вместо прозрачно стъкло. Така хем няма да се чувствате самотни, хем ще имате достатъчно лично пространство да свършите работата си. Освен това стъклените тухли пропускат добре светлината, така че и в двата офиса ще влиза достатъчно светлина, в случай че няма достатъчно прозорци и за двете работни места.

Друга възможност е само визуално да преградите помещението – с плоскост между двете бюра. А, ако искате да имате визуален контакт, можете да поставите шкаф или маса между двете бюра. И в двата случая, интериорът няма да се „затвори“, а и двамата ще имате достатъчно „въздух“ да вършите работа в домашния си офис на спокойствие.

Удобство и функционалност на домашния офис

Важно за домашния офис е място, на което да се съхраняват документи, тефтери и други материали, необходими за работата. Обикновено това не е особен проблем, защото повечето работни бюра имат чекмеджета и място за съхранение. Но в домашния офис за двама, бюрата обикновено не разполагат с такова място, с цел пестене на пространство. В този случай един споделен шкаф или затворен рафт на стената ще реши проблемът.

За целта можете да използвате шкаф от секция, който да закрепите на стената. По този начин ще оползотворите пространството над бюрата. Добре е шкафът да има две отделения с по няколко рафта – по едно за всяка от страните на бюрата, където всеки от вас да има собствено място. Много ще е удобно, ако вратата на шкафа е обща, с плъзгащ механизъм. Можете да декорирате подвижната врата на шкафа по ваш избор. А ако поставите велкро ленти върху повърхността ѝ, ще имате възможност да сменяте декорацията, когато имате нужда от разнообразие.

Стилен и функционален домашен офис за двама 1/div>

Back to Top