Вашето персонално пространство

Последна промяна: февруари 5th, 2013 в 08:02 pm


Избягайте от шума!

Не знаем как да определим Cocoon 1 – то не е обзавеждане, не е мебел, дори не е интериорен дизайн. Но въпреки всичко, сме убедени, че този блог е именно подходящото място, в което да пишем за него.

Cocoon 1 е съвсем буквално е усамотено лично кътче, където да се оттеглите от всичко и всички. Той свързва по един магически начин функционалността и естетиката, за да предложи изолация, когато ни е най-нужна, усамотение и защита от външния „шум“ на понякога твърде социалната действителност, в която живеем. В същото време той е прозрачен, като ни позволява да не сме съвсем откъснати от света и дава свобода на мислите ни да се реят надалеч.

Какво е Cocoon 1?

Накратко: Това е „стая в стаята“.

За да обясним, ще започнем малко по-отадеч. Всички пространства – от далечното минало до наши дни са еднакви и повечето от тях имат еднаква цел: за подслон и защита от дивите зверове, природните стихии, врагове и други. С течение на времето разбира се пещерите са се видоизменили до днешните къщи, апартаменти, мезонети, офис сгради, като всяко ново пространство се различава от останалите, но основното му предназначение не се е изменило съществено.

Cocoon 1 може да е част от всякакво пространство, но същевременно е самостоятелна „постранствена единица“, дефинираща нови правила в това отношение и с визия и решения за съвременната действителност. Cocoon 1 прави изразът „лично пространство“ буквален, като дава малко място за всеки, който иска да остане насаме със себе си, независимо къде се

Изграден като голям сапунен мехур с модулни мебели,  разположени в него, Cocoon 1 ви дава собствена стая, изолирана от шума, но с прозрачни стени, за да не се чувствате като в затвор.намира.

Функционалности на Cocoon 1

Обзавеждането“ в Cocoon 1 може да бъде променяно в зависимост от Вашите нужди. Разнообразието от модули, които се предлагат за него, е в широката гама от мебели за спалня до обзавеждане за складове. В него можете дори да готвите!

Големият избор на възможности за Вас и Вашето лично кътче прави Cocoon 1 незаменим. Освен това той създава усещането, че е голям колкото цяла стая, но не и толкова обемен, че да не може да се побере спокойно в което и да е средно голямо помещение от дома или офиса ви.

Вътре в него има зареждаща се батерия, към която освен че можете да пуснете печката или котлона, може и да ви „достави“ Wi-Fi и дори да захрани различна техника за мултимедия, като телевизор, лаптоп, телефон и други.

Cocoon 1 изработен е от изключително здрав и изолиращ полипропиленов материал, който може да се използва както на закрито, така и на открито. Диаметърът му е 180 см и е напълно прозрачен. Теглото на обвивката е 97 кг, а с модулите може да достигне до 135 г. Освен тях може да понесе още до 200 кг допълнително.

Вкъщи можете да закрепите Cocoon 1 към пода или да го окачите на тавана. Това се отнася и за навън, като спокойно можете да се отпуснете, висейки от някое дърво, докато вие в се наслаждавате на усамотението си, леко полюшвани от вятъра. Можете да добавитеCocoon 1 в специалната мрежа, предлагана за него и ще се чувствате напълно като в хамак, опънат на някое усамотено място, дори да се намирате в най-оживения градски парк.

А най-хубавото оставихме за накрая – Cocoon 1 може да се използва и във водата. Специалното му покритие не позволява влагата да проникне вътре, а материалите, от които е направен няма да му позволят да потъне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to Top