Шаги килим от стари тениски

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:26 am


Направи си сам килим шагиИзключително лесно е да си направите килим тип шаги от стари тениски. С бял собственоръчно направен килим, интериорът на Вашата баня ще светне, а цветните килими, които можете да направите сами, са чудесна украса за спалнята, дневната, дори за детската стая. Меката памучна материя на тениските, които ще нарежете, ще помогне за комфортното усещане под краката, а същевременно ще намерите подходящо приложение за всички онези любими стари тениски, които отдавна не изглеждат като нови, но не желаете да изхвърлите.

От какво имате нужда:

Основа за килими (може да се замени със строителна мрежа)

Ножица

Тениски

Изработка на килима

Изработка на шаги килимчето:

Първо трябва да определите колко искате да е голям килимът. Изрежете основата по тези размери и във формата, която искате.

След това разрежете тениските първо под мишнитцте, а след това настрани, успоредно на шевовете. Ширината на лентите трябва да е около 2 см. Естествените материали, от които са направени дрехите, сами ще се оформят в тръбички. Дължината на всяка тръбичка трябва да е около 8 см, въпреки че може да са по-дълги или по-къси в зависимост от това колко дълги искате да са нишките на килима. Броят парчета се определя от желаните гъстота и размер на шаги килима.

След като нарежете необходимите ви парчета, вземете основата за килими и започнете да ги връзвате. За да се получи рошавият ефект на килима, вземете едно нарязано парче и го сгънете по средата. Хванете двата края и ги прекарайте под мрежата. След това с едната ръка хванете мястото, където е сгъната лентата и вкарайте в него двата свободни края. След това издърпайте свободните краища, докато се затегне възелът.

Направете същото за всяка дупка на основата или мрежата. По този начин ще получите гъст шаги килим с наситени цветове. Ако искате нюансите да са по-светли или нямате достатъчно тениски, можете да връзвате парчетата шахматно.

Съвети за поддръжка на килима:

Преди да изперете килимчето, първо го изтупайте от праха. Перете го на ръка или на програма за деликатни тъкани. След като изсъхне, е добре да погледнете дали няма разхлабени възли и да ги затегнете.

Back to Top