Предпазване на градинските мебели през зимата

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Въпреки че повечето продавачи ще Ви убеждават, че градинските мебели, които Ви предлагат, са устойчиви на атмосферни влияния, в действителност не е винаги точно така. Трябва да бъдете внимателни с това, а и помислете – дори мебелите, които купувате, да имат някаква защита, това е просто обзавеждане и не е проектирано да бъде неразрушимо или вечно.

Снегът и ниските температури увреждат градинската мебелЗатова още в покупката на метални мебели за градината и двора трябва да имате предвид, че от Вас ще се изискват малко допълнителни грижи, почистване и поддръжка, за да могат Вашите мебели да изглеждат по-дълго време все така добре, както в деня, в който сте ги купили.

Не мислете за това като за скучно задължение, а като за начин да запазите и дори увеличите инвестициите си. В противен случай, ако оставите нещата така, в дългосрочен план Ви очавква допълнителна работа, харчене на излишни пари, време и нерви, които със сигурност ще бъдат повече, отколкото си заслужава.

А сега нека се върнем към началото на статията и да поговорим за климатичните промени и как да предпазим градинските мебели от суровата зима.

Изключително ниските температури и вятъра могат да причинят големи щети на повечето видове градинска мебел. Излагането на лед и сняг може да доведе до сериозно увреждане на маси, столове и чадъри. Затова трябва да прибирате тези мебели през зиматта. Може да Ви се вижда странно или невъзможно, но все пак това е нещо, което се прави веднъж годишно. Можете да ги съхранявате в гаража, в мазето, стига там да не е твърде влажно, както и дори под навес в самия вътрешен двор.

Последният вариант е да сложите градинската мебел в шкаф или склад под наем. Ако можете да го оставите при приятели или някъде, където няма да плащате (например на вилата), би било по-добре, но и наемът за трите зимни месеца не би трябвало да е висок.

Така по най-лесния начин ще запазите мебелите от суровата зима и няма да се налага да ги ремотнирате или пребоядисвате отново през пролетта, което определено ще Ви коства доста повече време и пари.

Back to Top