Предпазване на градинските мебели от ръжда

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Нищо не загрозява една елегантна градинска мебел от това част от нея да е покрита с ръжда. За да се запази красотата на металното обзавеждане за градината, си е по-добре да предпремете проактивен подход към ситуацията и да действате преди ръждата да Ви е нападнала.

Предпазване на градинските мебели от ръждаТайната се крие в покриването на мебелите с восъчна паста. Най-добре е да намажете новите мебели с восък веднага или възможно най-скоро след закупуването им, но дори да е минало време, ако още няма появила се ръжда по тях, можете да ги намажете и сега.

Преди да сложите пастата, мебелите трябва да бъдат измити добре и веднага след това можете да поставите препарата. Качествена восъчна маста можете да намерите в специализираните магазини за мебели, както и в голяма част от магазините за домашни потреби. Много вероятно е дори вече да имате вкъщи, но да не сте забелязали.

Трябва да внимавате да не вземете восък за автомобили. Неговият състав е различен. Затова преди да купите, проверете внимателно етикета.

Честото и внимателно прилагането на восък на Вашите градински мебели, ще им помогне да изглеждат добре дълго време и ще ги предпази от ръждата.

Но какво да правите, ако все пак вече се е появила ръжда по градинската мебел?

Ако ръжда вече се е появила по някои от мебели от метал в двора, не се отчайвайте. В случая важното е да я отстранте по възможно най-бързия начин. Така драстично ще намалите риска от разпространяването й по останалата част от засегнатата мебел, както и по останалите, по които все още няма. Затова на първо място е добре често и обстойно да проверявате металните мебели в градината, независимо дали полагате или не восък върху тях. А също така и трябва редовно да ги почиствате, след което отново да поставяте пастата.

Все пак премахването на ръждата от метални мебели в градината не невъзможно, дори не е трудно. В тези случаи телена четка е най-добрият инструмент за работа.

Трябва просто да изтъркате ръждата с нея, но е важно да махнете и последната люспичка от метала, независимо колко малко Ви се струва, че е ръждата по нея. Тя бързо ще стане по-голяма и по-грозна. Внимавайте и да не свалите ненужно боята или другото покритие по градинската мебел заедно с ръждата. Така само можете да си създадете още по-големи проблеми.

След като сте свалили цялата ръжда, лакирайте и боядисайте металната мебел. Оставете да изсъхне, измийте я и не забравяйте за полагането на една ръка восъчна паста.

Back to Top