Романтично градинско осветление за Свети Валентин

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Осветлението е важен елемент както от интериора, така и от екстериора на дома. Но за празника на влюбението, осветелението има особен смисъл. Подборът, светлината и начинът на поставяне на лампите може да изиграе важна роля в цялостната атмосфера и начина, по който се чувствате с любимият човек.

В интериора за Свети Валентин ви препоръчахме да заложите на свещи и приглушено осветление. Но ако изберете градината, това може би няма да е най-удачният вариант, предвид че времето още е хладно и студеният вятър лесно може да загаси пламъчето.

Ако все пак изберете да празнувате денят на влюбените на открито в градината, ние имаме някои предложения за вас:

1. Акцент върху силуета на къщата

Акцентирайте на силуета на къщата с романтично осветление

В тъмното, лампичките, които само очертават контурите на къщата и двора ви, ще спомогнат за мистична и дори вълшебна атмосфера. Ако наоколо няма силно осветени къщи, вие ще се почувствате сякаш сте на края на света, сами с любимия човек.

2. Използвайте силното есктериорно осветление за създаване на повече уют и празнична еуфория

Силното осветление на верандата ще създаде уют и карнавалне еуфория

Осветете екстериора за повече уют на празника

Осветете верандата и ще се почувствате като част от романтичен филм, в който вие и човекът, който обичате, сте в главната роля. Под „светлините на прожекторите“ вие можете да си припомните най-хубавите и романтични мигове от вашата връзка като на филм, а защо не – да решите да повторите някои от тях тук и сега.

3. Светещи сърца, осветяващи пътя до вкъщи

Светещи сърца, показващи пътя до вкъщи

Сърчицата, разпръснати по двора дискретно показват пътя на любимия ви човек до вкъщи и му подсказват, че вътре го чака някой, който го обича. Осветете няколко телчета или друг лесен за огъване в различна форма материал, покрийте го с светещ оптичен кабел, а защо не и с коледни лампички?, и имате светещи сърчица. Поставете ги на различни места по пътя към къщата и сте готови. Ако има дървета до алеята, можете лесно да осветите и тях за още по-голям ефект.

Това градинско осветеление е подходящо дори и да празнувате на топло и уютно пред камината вкъщи и да наплюдавате през прозореца последното доказателство за любовта ви един към друг.

4. Един романтичен ден на верандата

Осветена веранда с малка масичка и няколко свещи

Ако времето е по-хубаво, добре осветената веранда с две столчета и масичка, би могла да внесе с неподражаема романтика за празника. Още по-хубаво ще е ако можете да си позволите вместо двете столчета да поставите малко диванче, на което да се сгушите заедно с любимия човек, а на масата освен цветята и шампанското, да поставите няколко свещи.

При добро желание, меката мебел може да се замени и с люлка. Но всичко зависи от вашите представи за хубаво домашно отпразнуване на Свети Валентин!

Надяваме се, че ще изкарате чудесно!

 

 

 

 

 

Back to Top