Романтично градинско осветление за Свети Валентин

Осветлението е важен елемент както от интериора, така и от екстериора на дома. Но за празника на влюбението, осветелението има особен смисъл. Подборът, светлината и начинът на поставяне на лампите може да изиграе важна роля в цялостната атмосфера и начина, по който се чувствате с любимият човек.

В интериора за Свети Валентин ви препоръчахме да заложите на свещи и приглушено осветление. Но ако изберете градината, това може би няма да е най-удачният вариант, предвид че времето още е хладно и студеният вятър лесно може да загаси пламъчето.

Ако все пак изберете да празнувате денят на влюбените на открито в градината, ние имаме някои предложения за вас:

1. Акцент върху силуета на къщата

Акцентирайте на силуета на къщата с романтично осветление

В тъмното, лампичките, които само очертават контурите на къщата и двора ви, ще спомогнат за мистична и дори вълшебна атмосфера. Ако наоколо няма силно осветени къщи, вие ще се почувствате сякаш сте на края на света, сами с любимия човек.

2. Използвайте силното есктериорно осветление за създаване на повече уют и празнична еуфория

Силното осветление на верандата ще създаде уют и карнавалне еуфория

Осветете екстериора за повече уют на празника

Осветете верандата и ще се почувствате като част от романтичен филм, в който вие и човекът, който обичате, сте в главната роля. Под „светлините на прожекторите“ вие можете да си припомните най-хубавите и романтични мигове от вашата връзка като на филм, а защо не – да решите да повторите някои от тях тук и сега.

3. Светещи сърца, осветяващи пътя до вкъщи

Светещи сърца, показващи пътя до вкъщи

Сърчицата, разпръснати по двора дискретно показват пътя на любимия ви човек до вкъщи и му подсказват, че вътре го чака някой, който го обича. Осветете няколко телчета или друг лесен за огъване в различна форма материал, покрийте го с светещ оптичен кабел, а защо не и с коледни лампички?, и имате светещи сърчица. Поставете ги на различни места по пътя към къщата и сте готови. Ако има дървета до алеята, можете лесно да осветите и тях за още по-голям ефект.

Това градинско осветеление е подходящо дори и да празнувате на топло и уютно пред камината вкъщи и да наплюдавате през прозореца последното доказателство за любовта ви един към друг.

4. Един романтичен ден на верандата

Осветена веранда с малка масичка и няколко свещи

Ако времето е по-хубаво, добре осветената веранда с две столчета и масичка, би могла да внесе с неподражаема романтика за празника. Още по-хубаво ще е ако можете да си позволите вместо двете столчета да поставите малко диванче, на което да се сгушите заедно с любимия човек, а на масата освен цветята и шампанското, да поставите няколко свещи.

При добро желание, меката мебел може да се замени и с люлка. Но всичко зависи от вашите представи за хубаво домашно отпразнуване на Свети Валентин!

Надяваме се, че ще изкарате чудесно!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to Top