Направете почистването на интериорните врати ваш приоритет

Последна промяна: януари 2nd, 2014 в 12:11 am


Колко е важно да почистваме интериорните врати?Вратите са сред най-често докосваните елементи от обзавеждането на дома, офиса и най-вече на хотелите. Всеки път, когато някой влиза и излиза от стаята той отваря и затваря вратата.
Ако интериорната врата е тъмна, вие най-вероятно не виждате отпечатъците и петната, оставени по нея, но това съвсем не означава, че мръсотията не е там. Но външния вид не е най-големият проблем в този случай. Честотата на използване на интериорната врата води след себе си по-голяма вероятност за натрупване на бактерии и вируси, които могат да се разпространят сред семейството, приятелите и гостите ви. Най-добрият начин да избегнете това е следващия път, когато почиствате дома си, поставете почистването на вратите като приоритет.

За почистването на вратите не се изискват много усилия.

Всичко, което ви е нужно, са съд със сапунена вода и парцал или гъба за почистване. Потопете парцала във водата и изтъркайте добре вратата. Ако забележите наистина мръсни петна, които просто отказват да излязат, опитайте и с четка. С нейна помощ и със сапунената вода мърсотията трябва направо да се изпари. Ако се наложи да използвате четка обаче, трябва да внимавате да не тръкате прекалено силно и грубо, за да не нараните повърхността на вратата и да свалите боята, защото така почистването ще ви излезе доста скъпо.

При почистването на вратите има няколко места, които често се пропускат.

Най-често се пропуска горният ръб на рамката на вратата. Ако направите тест с бяла ръкавица на това място, можем да ви гарантираме с почти 100-процентова сигурност, че там ще намерите тонове прах, които сте пренебрегвали години наред.
Друго много важно място за почстване на интериорната врата е дръжката и зоната около нея. Това е най-често използваното място – хората натискат дръжката, за да влязат и след това, за да затворят вратата. А там, където пипат много ръце, е идеалното място за развитие на микроби и други болестотворни организми, които лесно се предават от човек на човек.
Още едно подобно място е вътрешният ръб на вратата – този, който се намира от страната на дръжката и не се вижда, когато вратата е затворена. Често обаче хората се опират на него или го използват, за да отворят вратата или за да я притворят. Тази част от вратата се пропуска наистина често при почистването и по този начин позволява натрупването на мърсотия и микроорганизми.
При почистването на интериорните врати е добре да измиете повърхностите с топла вода, сапун и мека кърпа или направо с антибактериален препарат. Можете да използвате за целта и мокри кърпички или лосион. За да не остават неприятни петна и капки по крилото и касата на вратата, е добре да подсушавате повърхностите с мека памучна или хартиена кърпа. Добре е и да полирате повърхностите, ако материалът позволява и имате подходящ препарат или спрей.
Почистването на интериорните врати е

важно по всяко време на годината, но това важи с особена сила през зимния сезон,

когато, както всички знаем, е време на постоянни настинки и грипове, които се предават лесно и са доста неприятни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.