Как да постигнем хармония в интериора?

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


По стара инерция от социализма, когато всеки е препълвал жилището си с всичко потребно и непотребно, все още една голяма част от хората живеят в складове, в които са събрали какво ли не. Често това влияе на настроението им, „задушава” и създава дискомфорт. Нека да се опитаме да дадем няколко кратки съвета, които да ви покажат, че върху темата за хармонията в интериора може да се поработи, а нестандартният поглед е нещо, от което само може да спечелите. Ако тепърва сте купили ново жилище и предстои да помислите над подредбата му, не забравяйте:

01. Имате ли място за всичко необходимо? Но какво ви е толкова необходимо, че да му дадете място в един по-малък апартамент. Със сигурност, тежката холова гарнитура и секцията в няколко крила са страхотни и много са били стилни някога, но е май по-добре да ги разкарате и да си вземете леки и практични шкафове, както и удобен и мек диван, който да ви върши работа и като легло, ако ви дойдат гости. Винаги можете да вземете заем от някой уебсайт за бързи кредити, ако не ви стигнат парите за новите мебели.

02. Кухнята и банята са две от местата, където всеки икономисан лев от ремонта може да ви донесе неприятна изненада. Потърсете съдействието на добър специалист, за да ви проектира както трябва ВиК инсталацията, както и кабелите на захранването. Приемете, че тук нямате чак толкова право на мнение, където трябва да се изкаже специалист. Прекрасно е като идея да си помислите, че можете да мените мястото на мивката в кой ли не ъгъл на стаята, но това често е свързано с повече ремонти и главоболия, отколкото ви се струва.

03. Семейната спалня придобива различни измерения, в зависимост от възрастта на децата. Когато те са малки, тя често е и детска и всекидневна. Когато децата се сдобият с тяхна стая, спалнята придобива отново характера на това, което трябва да е – място за почивка и отмора. Не я превръщайте в склад на всичко непотребно, през което си пробивате път, за да се бутнете в леглото. Не убивайте всичко, като монтирате и огромен телевизор срещу леглото. Разположете леглото така, че да има достатъчно лека светлина и въздух.

04. Детската стая търпи динамични промени с възрастта на децата – тинейджърите не искат вечно да гледат Барби и Мики Маус, не желаят да са заринати в старите им играчки. Планирайте промените с време, не се оставяйте децата ви да ви изненадат, че са вече големи и не желаят да живеят в стая, декорирана с принцеси и принцове.

Потърсете хармония, практичността и динамичността във всяко жилище. Не превръщайте домовете си в пирамиди, в които вие сте заровени с цялото ви притежание от потребни и непотребни неща.

Back to Top