Интериорни стилове за легла и спални

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Дизайнът на интериора определя цялостния вид и темата на леглото. Без оглед на големината или дизайна, той ще повлияе на покритията, визията и усещането за мебелите.

Виж как се пресъздават различните интериорни течения в мебелния дизайн на легла и спални.

1. Съвременен стил

Модерен стил обикновено означава „от сега“, взето от този момент и включва модерни материали или форми, които не са съществували в миналото и са емлематични конкретно за настоящето.

2. Традиционен стил

Като всеки тип традиционно обзавеждане, леглата в този стил пренасят като ехо през годините визуалното усещане за докосване, останало с нас през вековете.

3. Модерен стил

Спалните и леглата в модерен стил имат много допирни точки със тези в съвременен стил. Идеята е тази част от модерното обзавеждане да е в крак с времето и определено не са традиционни или старомодни.

4. Мисионерски стил

Мисионерският стил е опростен дизайн на спалните и леглата, който включва семпли хоризонтални или вертикални линии, плоски панели, като акцентира върху рисунъка на дървото.

5. Спалня в крайградски стил

За дизайна на леглата и спалните в крайрадски стил е типично, че имат големи, понякога до разточителство, табли. Те могат да включват дърврезба, но по-голямата част от декорациите са рисувани.

6. Кънтри стил

Кънтри стилът в спалнята често се определя от богати текстури или традиционни форми с усещане за американски стил.

7. Спални и легла във винтидж стил

Винтиджът обхваща идеята за стил, акцентиращ целенасочено смесване на настоящето с връщане към миналото, като преходен период, който има специфична модерна визия.

8. Крайбрежен стил

Спалните и леглата в крайбрежен стил, подобно на тези с крайградски дизайн, са характерни с големи, разточителни табли, но тук формите и материалите са естествени, дори екзотични – овални и нестандартни решения, изпълнени от ратан, бамбук, махагон и т.н.

 

9. Легло в индустриален стил

Основната характеристика на индустриалния стил е усещането за утилитарност, пресъздадено чрез идеята за заводи и центрове на производство.

10. Спалня в рустик стил

Рустик стилът се определя от чувство за простичък, дори груб домашен уют, старомодност и усещане за външни пространства.

11. Скандинавски стил на спалнята

Скандинавските мебели се характеризират с простота, минимализъм и функционалност. Тези легла могат да имат различни форми, но обикновено носят със себе си флорални мотиви и изчистени естетични допълнения.

12. Легло в средновековен стил

Леглата и спалните в средновековен са създадени в рамката на интериорния дизайн от 50-те и 60-те години – опростени табли и леко заострени крака от дърво. Дизайнът им съчетава изисканост с традиционен стил в мебелното производство.

Източник: homestratosphere.com

One comment

  1. Pingback: Видове легла и спални според мебелния дизайн | Мебелен блог

Comments are closed.

Back to Top
Exit mobile version