Хармония в интериора и екстериора с помощта на фън шуй

Интериор и екстериор според фън шуйХилядолетия наред китайците строят своите жилища и събразяват обзавеждането им с постулатите на фън шуй. Дори в проекта за Китайската стена е заложено древното учение. Все повече хора го прилагат и в съвременния си начин на живот и дори да ви звучи невероятно, то може да окаже много положително влияние дори върху вас самите, защото знанията му не са в пряка зависимост от времето или народопсихологията, а са повлияни от законите на природата и хармоничния начин на живот.

Забелязали ли сте, че на определени места изпитвате различно усещане – неприятна емоция, страх, спокойствие, дори сънливост? Чувствали ли сте уют и покой в едно помещение и несигурност и заплаха – в друго? А знаете ли на какво се дължи това? Именно това ще се опитаме да ви обясним в секцията ни, посветена на фън шуй.

Фън шуй е посветен на съзнателния избор на мястото, където живеем и оформянето на интерира и екстериора, така че да привлича положителното и ние и нашето семейство да сме здрави и щастливи. Във философията на фън шуй е залегнало отношението човек-природа и чрез него може да е определи кои места са подходящи за живеене и как да повлияем на средата, която ни заобикаля, така че да повишим качеството си на живот. Тук се включва влиянието и енергията, които имат определени места, изборът на строителни материали, пропорциите, посоките на света, оптималният чертеж и проект на сградите, материалите, подредбата и изполването на мебелировката и всички останали елементи на обзавеждането като произведения на изкуството, материи, цветове и други. В нашите статии няма да засегнем всички тези въпроси, но ще се постараем да сме максимално изчерпателни и полезни най-вече по отношение на избора и подредбата на мебелите както в различните стаи в дома, така и в градината ви.

Фън шуй разбира се може да се използва не само за дома. Когато за първи път това знание излиза от Китай, то се използва от западната архитектура от международните концерни, застрахователни дружества и банки. Тяхната цел е подобряване на работния климат чрез промени във вътрешното пространство на офисите, магазините и търговските си сгради, като по този начин са се опитвали да извлекат печалба от фън шуй.

Ние не използваме голяма част от потенциала на домовете и офисите си. Затова целта на фън шуй е именно подобряване и оптимизиране на пространството, като по този начин средата и обитателите й са в „съвучие“, хармония и липса на стрес.

Има много лесни начини за постигане на потенциала, който домът, офисът или градината ни имат, така че да се чувстваме максимално добре, прекарвайки времето си там. Това, което ви е необходимо, са малко знания и немного време и парични средства.

След като в тази статия ви запознахме накратко с философията на фън шуй, в следващите материали ще доразвиваме идеите, както и ще ви даваме съвети за това как да постигнете хармония в интериора и екстериора си с помощта на това древно учение.

One comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to Top