Как да оформим осветлението в градината?

Последна промяна: януари 22nd, 2013 в 10:06 am


Градината подобрява външния вид на къщата до голяма степен, а също така му добавя стойност. Градинарството е страст за някои, а за други тя има само декоративна функция. Но със сигурност когато имате градина, Вие трябва да можете да й се наслаждавате по всяко време.

Дискретно осветление за градински пътеки

За подчертаването на красотата на Вашата градина през нощта, добра работа ще свърши осветлението. В зависимост от начина, по който изградите осветлението в градината си, Вие може да й придадете различни визии. Ако градината е разделена на жилищна площ и кухня, не пропускайте допълнителното осветление там. Ако искате да зеленината да се вижда дори през нощта, сложете соларно осветление, което ще добави и красиви сенки. Предпоръчваме Ви да изграждате светлината и светлосенките в градината по стратегията „стъпка по стъпка“.

Градинско осветлениеПърво, преценете колко е голямо пространството, с което разполагате. Направете една разходка из градината и помислете къде искате да засилите светлината и как това ще подчертае красотата на двора.Осветление пред входа на къщатаНапример, ако имате тревен килим и сте поставили линолеум, чрез осветяването им можете да покажете красотата им. На по-тъмните места в градината винаги необходимо да се добави повече светлина. Освен това, осветяването на местата, където има естествени или изкуствени водопади или други подобни, изцяло променя вида на пейзажа.Градински лампиОсветлението може да бъде поставено и под водата, за да подчертае красотата на езерото, малката рекичка или водната повърхност на други декорации в градината, които имат по-малки размери. Комбинацията с малки фонтанчета, допринася за пълно въздействите и усилва масимално цялотостното впечатление. Всички подводни светлини за езерата и малките фонтани могат да се захранват със слънчева енергия.Осветителни тела за градинаСъщо така, може да подчертаете някои от широколистните дървета, които през есента сменят окраската си. През зимата, светлините ще добавят по-хубав изглед на оголените клони. От сайтовете и списанията за градината можете да почерпите идеи за най-подходящите вид и комбинация на осветлението за Вашата градина.

Светлинни ефекти при градинското осветление

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Back to Top