Повишете креативността в офиса с… нова табуретка

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:27 am


Столът, който Ви представяме, се нарича „Platon“ и е разработен за шведската марка мебели Materia. Platon е плод на труда на дизайнера Lucas Elander Hinnerud и е първата мебел, измислена от него, която е произведена. Столът е с прост, но с уникален и интересен дизайн. Идеята му е да превърне седенето в него в забавно, със възможност за свобода на движението действие, като същевременно е и стабилен. Предназначен е предимно за модерни офиси и обществени сгради, но спокойно можете да го вземете и за дома си.

Повече креативност в офиса с... табуретка

Столът Platon излъчва забавление, динамика и стабилност. Можете да седите спокойно в него или внимателно да се движите напред-назад, следвайки нестандартната скосена форма в основата на табуретката. Това би било забавен начин да спрете и да помислите за задачата, която имате да решите, като същевременно можете да сте спокойни, че няма да паднете и да станете за смях. За да се избегне опасността от наклоняване назад, както и за да не падне столът, когато се изправите, вътре в табуретката е поставена балансираща тежест.

Използването на няколко стола Platon би могло да промени формàта и характера на срещата, когато става дума за събиране на екип за креативна сесия и брейн сторминг. Но в пълна сила това важи и за персоналните моменти, в които имаме нужда от вдъхновение.

Самият Lucas Elander Hinnerud, когато разказва за това как е измислил стола, обяснява, че идеята му е дошла, виждайки старец с дълга бяла брада да седи на ниско малко столче и да размишлява. Дизайнерът признава, че си е помислил, че тези столове са изключително неудобни поради това, че са ниски и плоски, което кара тялото да застане в недобна поза. Така е измисил Platon – стол, който да е по-подходящ за творчески срещи и просто за прекарване на времето, чакайки някого или премисляйки идеи. В заключение той казва, че формата за него понякога е по-важна от функционалността и е искал подуктът, който измисля, да прилича на това, което си е представял.

Столът Platon е направен от масивно дърво с лаково покритие, което създава усещане за гума. Предлага се в различни комбинации от цветове за още повече креативност и динамика в офиса.

Насладете се на модерен офис дизайн, създаващ забавна и предразполагаща към творчески идеи атмосфера за Вашите служители, със столовете от серията Platon !

Back to Top