Модерен интериор в жълто

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:26 am


Ако търсите интериорни идеи в жълто, може би сте попаднали на правилното място. Независимо дали харесвате жълтото, заради дълбочината, която създава в помещението, или заради ведрото настроение, което внася, този пост е за вас!

Жълто и бяло за повече светлина в интериораОт ярките и, дори смели според някои, цветове, жълтото е класически избор за интериора. И няма съмнение, че жълтото е цвят, който повдига духа ни! Но, когато става дума за интериорен дизайн, особено за боядисване на стените, често точният нюанс е изключително труден за постигане. Обикновено или по-скоро е в зелената гама, или е твърде бледо и се размива.

Жълтото, което харесваме, е ярко, силно и с дълбочина. Само като го погледнеш, от него лъха свежест.

Не е тайна, че жълтото отдавна е класически цвят за интериора. И защо не? Слънчев, топъл, и вдъхновяващ – трудно е да не го харесаш, освен това дава широко поле за експерименти и прилагане на разнообразни идеи за вътрешното обзавеждане. Например, ако интериорният декор е на жълти вертикални ивици, помещението визуално се удължава и изглежда по-високо. При избор на жълти тапети на райета, резултатът е широк и слънчев интериор.

Друга възможност е нестандартно „покриване“ с жълто. Когато боядисвате кухнята, не спирайте със стените! Опитайте да нанесете малко по-светъл нюанс на жълтото върху тавана, за внесете допълнително усещане за слънце, надничащо над вече веселата ви кухня.

Може да нанесете жълт слой на светлия паркет, създавайки цветна хармония в жълто от пода до тавана.

Един слой жълта боя върху паркета ще създаде хармония при възприемането на интериора

Може би смятате, че жълтото е твърде ярък цвят за интериора? Ще трябва да помислите пак. Вярно е, че лимонено жълтото е най-често срещано и неговият ефект е най-силен, но ако предпочитате по-дискретни нюанси, винаги можете да се спрете на ненабиваща се на очи охра, например. А може да заложите само на няколко орнамента.Охрата ще внесе дискретна свежест в интериора

Ако търсите дискретен лъч светлина, добавящ капка приветливост към вашата всекидневна, можете да започнете с едва доловими аксесоари – нахвърляни тук-таме декоративни възглавнички, различни произведения на изкуството с жълти акценти или дори лек намек върху столовете, масата или на стената.

Но ако искате да отидете по-далеч, можете направите жълтият цвят интериорна тема на жилището ви – да изрисувате цялата стена с различни декорации или да поставите пано. Добавете аксесоари, в синхрон с основния акцент и харесайте подходящи мотиви за тапицерията на меката мебел.

Направете жълтото основна тема в интериора

Имате цяла гама нюанси и възможности, за да декорирате дома си по най-добрия за вас начин Не ги пропускайте и експериментирайте смело!

Разгледайте галерията, посветена на модерните интериорни решения в жълто, във Facebook страницата ни. Следете ни редовно – стараем се непрекъснато да я допълваме.

Back to Top