Как да направите възглавниците отново бели?

Как да направим възглавниците по-белиСпомняте ли си кога беше последния път, в който прахте възглавниците си? Ако са минали повече от 6 месеца, то вие определено сте закъснели с прането. Повечето хора се потят по време на сън, поради което калъфките и възглавниците пожълтяват – същото като при ризите и бельото. За да върнете белотата и чистотата на вашите възглавници, не е необходимо да купувате нови. Просто следвайте съветите, описани по-долу, и възглавниците ви ще са като нови!

Инструкции за поддръжка

Преди да почистите възглавниците си, първо проверете какви са инструкциите, изписани на тях, независимо дали възглавницата е синтетична, или от естествени материали. Ако обаче нямате инструкции, следвайте нашите съвети.

По две наведнъж

Преди да перете възглавниците, трябва да махнете калъфките им. За да запазите баланса в пералната си машина, най-добре е да перете по максимум две възглавници накуп. Ако има възможност, поставете ги вертикално в машината.

Възможности за почистване

БелинаИма няколко възможности за препарати, които да използвате за прането на възглавниците. Ако те са много мръсни или използваните препарати са силни, може да се наложи да ги изперете повторно.

Можете да пуснете възглавниците на програма с програма с висок градус (60 или 90 градуса) с предпране, като към обикновения препарат за бяло пране, добавите белина. Преди да пуснете пералната, източете водата в най-близката мивка, така че тя да стане гореща. След това пуснете машината. Така водата, която пералната ще източи ще е гореща още от началото. Изчакайте да се изпомпа достатъчно вода и изключете машината. Оставете възглавниците накиснати по този начин за около един-два часа. Ако не сте сигурни, че белината е премахната напълно от възглавниците, повторете прането, но този път само с препарат за пране.

Боракс

Почистване на бели възглавници - преди и след

Той се изпозва за избелване над 100 години за почистване, както и за отстраняване на миризми. Перете по същия начин, както е описано по-горе за белината, но към прането добавете и 1/2 чаша боркакс.

Препарат за съдомиялни машини

Към описаните горе съставки – прах за пране, белина и боракс, добавете и една чаена чаша прахообразен препарат за съдомиялни машини. Перете по метода, описан по-горе – на висока температура, с предпране. Ако се наложи, повторете прането само с препарат за пране. Всичките четири почистващи препарата със сигурност ще направят възглавниците ви отново изскрящо бели!

Изсушаване

Можете да изсушите възглавниците в сушилнята, като добавите към тях нови топки за тенис на корт, за да изсъхнат по-лесно.

Съвети

При алергии, възглавниците трябва да се перат поне веднъж месечно.
Повечето експерти са на мнение, че синтетичните възглавници трябва да се сменят на 2-3 години, а тези от естествени материали – от 5 до 7. По този начин формата на възглавницата не се променя, осигурява добра опора за врата и гарантира спокойния сън през цялата нощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.