Индустриален интериорен дизайн

Последна промяна: ноември 3rd, 2021 в 01:25 am


Както обещахме наскоро, в тази статия представяме индустриалния интериорен дизайн с неговите основни положения.

При него строителните материали, които обикновено се прикриват са гордо изложени на показ. Интериорът е суров и изглежда незавършен. Изборът на елементите е повече от гледна точка на тяхната функция в рамките на стила. Това е индустриален интериорен дизайн и днешният ни пост го отбелязва като тренд, който набира все повече популярност. Използван в тавански апартаменти, модерни домове и комерсиални пространства в целия свят, индустриалният дизайн се отличава с неутрални тонове, утилитарни обекти и метални и дървени повърхности.

Резултатът е външен вид, наподобяващ склад, който комбинира индустриално усещане с много от останалите стилове. Този вид не е само за „незавършени“ пространства. Всъщност много от любителите на този стил, вписват в интериорите си елементи от индустриалния дизайн като повърхностите от неръждаема стомана, металните осветителни тела или винтидж обзавеждането.

Вече в много мебелни магазини могат да се открие обзавеждане и интериорни аксесоари, които са вдъхновени от този стил. Ето и няколко идеи как можете да внесете индустриалното усещане и във вашия дом.

Открити тръби от всякакъв вид

Един от най-отличителните характеристики на индустриалния интериорен дизайн е излагането на показ на елементи, които обичайно хората се опитват да прикрият, като например водопроводните тръби, въздуховодите и т.н. Можете да си представите колко нови възможности се откриват, когато концепцията за апартаменти, приличащи на складове, започва да набира популярност. Превръщането на бивши индустриални пространства (като стари фабрики) в места за живеене може да бъде предизвикателство, но оставянето на няколко „сурови“ елемента на показ, напомня за първоначалното предназначение на сградите, а също така елеминира нуждата от допълнително строителство.

Индустриална всекидневна с непокрит таван

Това, което е започнало като необходимост, започва да става тенденция и водещ стил и много дизайн ентусиасти днес умишлено търсят тази „незавършена“ визия.

Индустриална трапезария в складов апартамент

Изложените на показ тръби могат да бъдат също чудесен избор за изцяло бели пространства, тъй като на светлите стени металът ще създаде остър контраст, както е показано по-долу.

Индустриален хол с изложени на показ тръби

В допълнение към металните тръби и канализация, присъствието на метала по стените и вратите е друга основна характеристика на индустриалния дизайн.

Спалня в индустриален стил

Почитателите на индустриалния вид могат дори да включат в концепцията на дизайна тръби, които са част от мебелите.Например тази система от рафтове, от полиран никел , направена от метални скоби и тръби. Вдъхновени от тръбите, които обгръщат корабните конструции, този дизайн наистина създава индустриално усеане в интериора.

Рафтове в индустриален стил от метал и дърво

Повърхности от метал и дърво

Интериорите в индустриален стил са изключително характерни с излиществото на използване на метал и дърво. Не е учудващо, че земните тонове и неутралните цветове са популярен избор за пространствата в този стил за обзавеждане. По-долу ще видим изобилие на метал по таваните, стълбите и дори прозорците. Също така е важно да се отбележи използването на дървени панели и таваните.

Метално стълбище в индустриален домДървената маса се съчетава с метални столове. Изложени на показ тръби. Кухня с плотове от неръждаема стомана. Тези индустриани елементи се комбинират, за да се създаде шикозния модерен дом, показан на снимката долу:

Металически детайли в индустриален дом

На друга снимка можем да видим машинизиран абсорбатор, шкафове от неръждаема стомана и изложени на показ тръби, които заедно създават усещането за комерсиална кухня. Този стилистичен подход е безспорно и функционален.

Повърхности от неръждаема стомана в индустриална кухня

Често виждаме метал и дърво, включени в един и същи елемент от индустриалното обзавеждане, както е показано от кухненския плот и шкафове по-долу.

Метални повърхности в индустриална кухняПочитателите на индустриалния дизайн често търсят усещане за метал чрез използването на цветове като сиво. Индустриалната баня на следващата снимка е изпълнена с характерни за стила детайли. Закалените сиви стени допълват металната визия.

Сиви тонове в индустриална баняВинтидж обзавеждане и аксесоари

Нека да поговорим за обзавеждането. Знаем, че индустриалният дизайн включва използването на метал и дърво. Точно тези материали се комбинират за създаване на голям брой обзавеждане в индустриален стил. Много от тях са наистина винтидж, докато други са вдъхновени от обзавеждането в старите фабрики и лаборатории Забележете как индустриалните бар столове в кухнята по-долу пасват перфектно на пространството.

Индустриална кухня с места за сядане в винтидж стил

Както беше споменато, продавачите на мебели и обзавеждае са влюбени в индустриалния дизайн и го демонстрират с нови мебели и обзавеждане, вдъхновени и предизвикващи миналото. По-долу виждаме репродукция на класически чертожен стол, вдъхновен от винтидж стила. Металът среща дървото за земен модерен вид.

Винтидж индустриален трапезарен стол

Без облегалка и малко по-полирана версия на столовете от предната снимка, е показана на изображението по-долу. Блестящо, стилно и компактно, това обзавеждане е създава впечатление, без да е прекалено натрапчиво в стаята.

Винтидж трапезарен стол в индустриален стил

Бар столовете по-долу са изработени по модел на столовете във френските кафенета от ранните години на 20. век. Покритата с прах метална рамна и прекалено големите вертикални летви създават лъскав индустриален вид.

Столове, подходящи за индустриален интериорен дизайн

В допълнение към винтидж обзавеждането, античните осветителни тела неочаквано се появяват в индустриалните домове, добавяйки дъх на патина, докато се люлеят стилно от тавана.

Кухня с индустриален интериор с винтидж осветление

Нека не забравяме за съживяването на металното винтидж обзавеждане във вид на шкафове. Всъщност, много продавачи на антики предлагат метално обзавеждане от лекарски кабинети и ги продават за хиляди долари. Можете да купите тези мебели и нови. Например, по-долу е показан модел, който е вдъхновен от чифт метални шкафове, изработени около 1900 година за френска фабрика за спално бельо.

Метален шкаф за обзавеждане с индустриален интериорен дизайн

Този лабораторен шкаф от неръждаема стомана може да се похвали с дизайн, базиран на шкафвете, които през 1930 г. са екипирали американските лаборатории. Истинският си индустриален стил тези мебели дължат на товаа, че са ръчно заварени, от неръждаема стомана, поцинковани и с панти, направени от куршуми.

Лабораторен шкаф във винтидж стил

Както можете да видите индустриалният стил има много форми. От тръби на показ по таваните до стени от дърво и метално обзавеждане и акценти, има много начини, по които можете да създадете индустриаелн интериорен дизайн в дома си. Независимо дали ще заложите на винтидж, или ще предпочетете нови интериорни елементи и аксесоари, ще откриете разнообразни предложения за всеки джоб.

One comment

  1. Pingback: Интериорни стилове за легла и спални | Мебелен блог

Comments are closed.

Back to Top